Julkaistu    |  Päivitetty 
Juulia Säppi ja Elli Rautiainen

Kommentti: Aikaisista aamuista monia negatiivisia vaikutuksia

Aikaiset aamut voivat olla vaikeita erityisesti kuljetusoppilaille. Pauliina Tolvanen Aikaiset aamut voivat olla vaikeita erityisesti kuljetusoppilaille.

Aikaiset aamut voivat tuottaa vaikeuksia erityisesti opiskelijoille, jotka tulevat kouluun kauempaa. Jotkut kaukana asuvat kyyditysoppilaat joutuvat heräämään jopa ennen kello viittä, jotta he ehtisivät koulukyytiin.

Vaikka menisi kello 21 nukkumaan, kahdeksan tunnin yöunet eivät välttämättä riitä. Suositeltu nukkumisaika on noin kymmenen tuntia, koska koulua käyvän ja muuten työskentelevän, harrastavan ja elävän nuoren aivot ja keho tarvitsevat lepoa.

Nuorten nukahtamisvaikeudet ovat yleistyneet, joten aikaisin herääminen tai huonot yöunet saattavat vaikuttaa keskittymiseen ja lisäävät esimerkiksi masennusta, ahdistusta ja stressiä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Väsyneenä tarkkaavaisuutemme on tavallista niukempi, keskittymiskykymme on heikompi ja muistimme saattaa toimia huonommin. Myös huomiokykymme on kapeampi, reaktiomme ovat hitaammat ja mielialamme on mahdollisesti ärtyneempi.

Jos koulu alkaisi aamulla vähän myöhemmin, luultavasti opetuksesta jäisi jotain mieleenkin, eikä koulussa käyminen olisi nuorille niin uuvuttavaa.

Kommentti on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajien tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Lue nuorten kirjoittama juttu: Ei joka aamu kasilta – Koulun alkaminen kahdeksalta aamulla jakaa Kirkkokadun koulun oppilaita

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Tänä syksynä on puhututtanut alaikäisten kuljettajien turvallisuus. Vuonna 2018 alaikäisten ajopoikkeuslupien hakeminen helpottui, jolloin lupahakemus...
Kuvittele kulkevasi betonielementeistä rakennetulla kerrostaloalueella kapeaa jalankulkijoille tarkoitettua väylää. On kuuma, mutta aurinkoa ei näy, k...
Tänään tiistaina 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi kirjoitan tänään tyttöydestä. Vielä muutama vuosi sitten olisin...