Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Tuloksia ja tunnelmaa

Nurmeksen Hevosystäväinseuran lauantaisten harjoitusravien suurin mielenkiinto kohdistui Mikko Mania -suomenhevoseen. Yksitoistavuotias ori palasi vuoden tauon jälkeen kilparadoille jalkavamman jälkeen.

Koko kilpauransa poikkeuksellisen lahjakkuuden maineessa ollut ori oli ykköstulosten perusteella Suomen voitokkain hevonen vuonna 2014, ja edellisvuosi olisi todennäköisesti ollut sen huippuvuosi ilman puikkoluun katkeamista.

–  Hevonen on pärjännyt hyvin, voittoja on tullut noin 50-prosenttisesti, kertoo orin omistaja-valmentaja Matti Heikura Lieksasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Mikko Manialla on urallaan 25 ykkössijaa 45 startista. Kakkos- ja kolmossijoja on neljä kumpaakin. 26. ykkössija tuli lauantaina. Sporttinen suomenhevonen Lahjakas lieksalaisori löytyi Vetelistä Pohjanmaalta puhelinsoiton päästä.

–  Ostin hevosen puhelimessa, en käynyt varsaa katsomassakaan.

Isä oli huippuluokan ravikuningas, ja emän sukukin oli mielenkiintoinen, Matti Heikura selventää. Suomenhevoseksi rakenteellisesti erittäin sporttinen Mikko Mania ilmestyi radoille vasta 6-vuotiaana.

–  Huomasin nelivuotiskaudella, ettei se ollut valmis. Parempi, että se sai kehittyä rauhassa. Kehityskaari onkin sittemmin ollut huima. Ori voitti uransa avausstartin ja keräsi debyyttikaudellaan viisi ykkössijaa.

–  On ollut huonoa tuuria, kun ensimmäinen jalkavamma sattui vuoden 2013 alussa. Mikko Manian kilpailuvietti on vahva, tahto on kova, ja se nauttii yleisön huomiosta.

–  Se tappaa jo katsellaan. Mutta kun sen pistää valjaisiin, on se nöyrä, ei sen helpompaa ohjattavaa ole, Kylänlahdessa asuva Matti Heikura luonnehtii.

Yhteisöllinen tapahtuma Nurmeksen Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Pasi Hytönen on tuonut seitsemästä hevosestaan paikalle viisi.

-  Tämä on pitkälti yhteisöllinen tapahtuma, joka kerää osallistujia lähinnä Nurmeksesta, Valtimolta ja Lieksasta. Yritämme järjestää harjoitusraveja pari kertaa vuodessa ennen kuin varsinaiset ravit alkavat lähikaupungeissa, Hytönen kertoo ja vihjaa, että suunnitelmissa on myös järjestää kesällä koko kansan hevostapahtuma.

Kommentoi

Hae sivuilta