Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Nurmeksessakin voi tilata taksin älypuhelinsovelluksella

Nurmeksen taksit ovat ottaneet käyttöön taksin tilaamiseen tarkoitetun älypuhelinsovelluksen. Taksiliiton valtakunnallinen Valopilkku-sovellus lanseerattiin viime vuonna Suomessa.

 

 – Muistaakseni nyt noin 70 prosenttia Suomesta on katettu sovelluksella, kertoo Nurmeksen Taksit ry:n puheenjohtaja Jukka Kokkonen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

 Sovellus paikallistaa asiakkaan kartalle, joten osoitetta ei tarvitse tietää. Kokkonen kuitenkin neuvoo tarkistamaan sovelluksen ehdottaman osoitteen, sillä satelliittipaikannin voi erehtyä hieman etenkin taajaan asutuilla alueilla.

 –  Taksikuljettajalle välittyy automaattisesti tilaajan puhelinnumero, joten taksi löytää kyllä perille, Kokkonen sanoo.

 Asiakas valitsee sovelluksesta, milloin hän haluaa taksin tulevan ja millaisen auton hän tarvitsee. Tilauksen yhteydessä voi ilmoittaa esimerkiksi kyytiin tulevista eläimistä tai suurista matkatavaroista.

 Tilauksen saatuaan taksikuski kuittaa tilauksen ja ilmoittaa arvioidun saapumisajan ja auton numeron.

 Valtakunnallisesti palaute on ollut pelkästään positiivista.

 – Paljon taksia käyttävälle on kätevää, kun riittää vain yksi sovellus, jolla saa taksin mistä tahansa. Ei tarvitse etsiä, mikä on vaikkapa Porin taksikeskuksen numero.

 Jos sovellus ei ole vielä tietyllä alueella käytössä, se ilmoittaa lähimmän taksikeskuksen puhelinnumeron. Taksikeskukseen soittaminen maksaa kuitenkin noin euron, kun sovelluksen käyttäminen on ilmaista.

 Valopilkku on jo käytössä esimerkiksi Joensuussa ja Lieksassa, mutta ei vielä Valtimolla eikä Juuassa.

 Tällä hetkellä ohjelman kautta voi tilata vain normaaleja kuljetuksia. Kelan kyyditykset on tarkoitus lisätä ohjelmaan myöhemmin.

 Kyyti arvostellaan

 Taksikuljettajille tilaus tulee aina samalla tavalla, ja se maksaa saman verran.

 Suurin muutos kuljettajille on se, että sovelluksessa pystyy arvostelemaan saamansa kyydin tähdillä ja kommenteilla.

 –  Niin sen pitääkin olla. Jokainen voi katsoa sitten peiliin, jos tulee huonoa palautetta, että onko omassa työssä jotain korjaamista. Jokainenhan on yrittäjä, ja hyvä palvelu on yritykselle vahvuus, Jukka Kokkonen kommentoi.

Kommentoi

Hae sivuilta