Julkaistu 
Birgit Halkio

Jussi Karkkulainen voitti Kalliojärvijuoksun

Keskeltä matkaan säntäävä Jussi Karkkulainen (130) voitti yleisen sarjan. Vierestä lähtee Janne Tuhkalainen (105) yhtä päättäväisesti. Birgit Halkio Keskeltä matkaan säntäävä Jussi Karkkulainen (130) voitti yleisen sarjan. Vierestä lähtee Janne Tuhkalainen (105) yhtä päättäväisesti.

Ensimmäistä kertaa Kalliojärvijuoksuun Valtimolla osallistunut Jussi Karkkulainen Joensuusta vastasi kilpailun nopeimmasta ajasta. Hän juoksi miesten yleisessä sarjassa 5,6 kilometrin matkan 18.30 minuutissa.

Karkkulainen irtaantui varhain muista yhdessä kuopiolaisen Juuso Jänkälän kanssa, ja pari taivalsi reittiä rinta rinnan miltei maaliin saakka. Jänkälä hävisi voittajalle vain viisi sekuntia.

– Ei ihan kevyin päivä. Jalat tuntuivat painavilta, arvioi Karkkulainen juoksunsa kulkua maalissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Karkkulaisen päälaji on hiihto. Hän kuuluu 20-vuotiaitten kärkeen ja menestyi hyvin muun muassa nuorten SM-kilpailuissa viime kaudella.

– Pidän kuitenkin juoksua mukana toisena lajina. 

Valtimolle hän kertoi lähteneensä siskonsa Laura Karkkulaisen innostamana. 

– Kuulin, että täällä on mukava tapahtuma.

Sisko oli myös tänä vuonna mukana ja uusi naisten yleisen sarjan voiton.

Kalliojärvijuoksulla on pitkä ja tuloksekas historia. Parhaista vuosista on kuitenkin tultu paljon alaspäin, mutta sunnuntaiset kilpailut näyttivät valoa pilkottavan. Osallistujia oli 60, mikä on reilusti enemmän kuin vuosi sitten.

Lisää kuvia Ylä-Karjalan Facebook-sivuilla:

Kommentoi

Hae sivuilta