Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Kuntavaalien siirrolle löytyy Nurmeksen puolueissa ymmärrystä – "Terveys edellä on mentävä"

Kuntavaalit pidetään huhtikuun sijaan 13. kesäkuuta. Arkistokuva: Anu Saarelainen Kuntavaalit pidetään huhtikuun sijaan 13. kesäkuuta.

Puolueiden paikallisyhdistysten puheenjohtajat suhtautuvat Nurmeksessa pääosin ymmärtävästi kuntavaalien siirtoon. Vaalit aiotaan siirtää huhtikuulta kesäkuulle pahenevan koronavirustilanteen takia.

– En pidä pahana, että siirto tuli. Terveys edellä on mentävä, toteaa Nurmeksen Sosialidemokraattien puheenjohtaja Anneli Kainulainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Keskustan Nurmeksen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Hannu Mikkilä huomauttaa, että päätös on hyvä demokratian kannalta. Nykyisessä koronatilanteessa kaikki eivät ehkä olisi uskaltaneet lähteä äänestämään.

Osa puheenjohtajista tosin toteaa, että Nurmeksessa vaalit oltaisiin voitu pitää. Ymmärrystä kuitenkin löytyy sille, että Etelä-Suomessa tilanne on heikompi, minkä takia siirtoon päädyttiin.

– Ei auta muuta kuin hyväksyä. Etelässä tilanne on pahempi, sanoo Nurmeksen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Arto Heikkinen.

Nurmeksen Perussuomalaisten puheenjohtaja Ville Sutinen kritisoi lähinnä hallituksen toimia ja sitä, että vaaleja siirretään näin viime hetkellä.

– Terveys on tärkeää, mutta tämä tilanne on ollut vuoden tiedossa. Vaaleja siirretään, jotta osa puolueista saa aikaa täyttää ehdokaslistoja, Sutinen toteaa.

Lisää aiheesta tiistain 9.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi