Julkaistu 
Tuire Haverinen

Uusi puolue ehdolle Nurmeksessa – Perussuomalaiset kaksinkertaisti kuntavaalien ehdokasmääränsä

Ehdokaslistat piti jättää viimeistään tiistaina. Vihreiden Janne Pekkala vei oman puolueensa listan hallintojohtaja Riikka Borenille maanantaina. Tuire Haverinen Ehdokaslistat piti jättää viimeistään tiistaina. Vihreiden Janne Pekkala vei oman puolueensa listan hallintojohtaja Riikka Borenille maanantaina.

Kuntavaalien ehdokaslistoissa on nähtävissä Nurmeksessa sama suuntaus kuin valtakunnallisestikin. Osalla puolueista on ollut vaikeuksia löytää ehdokkaita.

Eniten kyykkäävät kokoomus ja keskusta. Kokoomuksella on tällä hetkellä vain kaksi ehdokasta ja keskustalla 42. Edellisissä vaaleissa vuonna 2017 kokoomuksella oli Nurmeksessa ja Valtimolla ehdolla kuusi ja keskustalla 54. Myös SDP:n listalla on käynyt pientä katoa. Nyt ehdolle on asettumassa 25 eli kolme vähemmän kuin vuonna 2017.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parhaiten on onnistunut perussuomalaiset. He kaksinkertaistavat ehdokasmääränsä 14:stä 28:aan. Myös vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit ovat onnistuneet hieman kasvattamaan ehdokasmääriään. Vasemmistoliitosta ehdolle on asettumassa viisi ja kristillisdemokraateista yhdeksän. Viime vaaleissa luvut olivat kaksi ja seitsemän.

Vihreiden ehdokasmäärä pysyy samana kuin viime vaaleissakin, kolmessa. Lisäksi Nurmeksen valtuustoon on pyrkimässä yksi uusi puolue, Liike Nyt.

Ehdokaslistat eivät välttämättä ole vielä valmiita, sillä puolueilla on mahdollisuus täydentää niitä 4. toukokuuta asti.

Lisää aiheesta ja tähän mennessä ehdolle asettuneiden nimet torstain 11.3. Ylä-Karjalassa.

Kommentoi