Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Ennakkoäänestys on alkanut

Äänestyspaikoilla otetaan huomioon koronaturvallisuus. Anu Saarelainen Äänestyspaikoilla otetaan huomioon koronaturvallisuus.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkoaamuna. Vilkkainta oli heti aamulla äänestyspaikkojen auettua yhdeksältä.

Nurmeksen seurakuntatalossa äänestyspaikalle syntyi peräti pientä jonoakin. Ensimmäisen puolen tunnin aikana siellä kävi 26 äänestäjää. Nurmeksen muilla ennakkoäänestyspaikoilla äänestystahti oli aamupäivän aikana selvästi verkkaisempi.

- Ei ole ruuhkia tullut, ja turvavälit on pystytty säilyttämään hyvin, sillä meillähän äänestyspaikka on tilava, kertoo vaalitoimitsija Merja Meriläinen Kuntalaisten talosta Valtimolta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parin ensimmäisen tunnin aikana äänestämässä kävi Valtimolla 27 ihmistä. Kuntalaisten talon äänestyspaikka on juhlasalissa toisessa kerroksessa, mutta paikalle pääsee myös hissillä.

Riverian ennakkoäänestyspaikalla lukiosiiven aulassa kävi äänestämässä ensimmäisen tunnin aikana 15 ihmistä. Aamupäivän aikana opasteita paikalle vielä paranneltiin, jotta äänestäjät osaavat tulla kampuksella oikeaan paikkaan.

Moni saattaa miettiä, minne kampuksella saa pysäköidä auton. Vaalitoimitsija Minna Huovisen mukaan auton voi jättää äänestyksen ajaksi henkilökunnan parkkipaikalle tai Keskustan koulun eteen.

- Äänestäjät ovat hyvin perillä korona-asioista. Ei tarvitse juuri neuvoja antaa, sanoo vaalitoimitsija Riikka Auvinen, joka Riverian äänestyspaikalla piti huolta siitä, että turvavälit säilyvät.

- Helppo on tulla tänne äänestyspaikalle. Ajattelin, että hoidan tämän äänestyksen heti pois alta, kertoo äänioikeuttaan käyttämässä käynyt Ilkka Viik.

Koronan tarttumista ei oikeaoppisesti kasvomaskia käyttänyt mies äänestyspaikalla pelännyt. Samoilla linjoilla olivat myös Riitta ja Kari Sormunen.

- Ei koronariski täällä ole sen suurempi kuin muussakaan asioinnissa. Kyllä täällä on hyvät järjestelyt, Riitta Sormunen sanoo.

Koronatilanne ei vaikuttanut siihen, että Sormuset päättivät äänestää ennakkoon.

- Yleensäkin meillä on tapana käydä äänestämässä ennakkoon, Kari Sormunen sanoo.

Kommentoi