play

Nurmeksen syksyinen aarrejahti siirtyy loppusuoralle

Nurmeksen ja Valtimon vihjekuvat.

Nurmeksen ja Valtimon vihjekuvat.

Risto Kuittinen

Nurmeksen syksyisessä aarrejahdissa tällä viikolla etsitään Nurmeksen ja Valtimon MLL:n yhdistysten piilottamia aarteita.

Nurmeksen vihjekuva ohjaa aarrejahtiin, joka kulkee kävelyteillä ja osin nurmialueilla, joten hyvin saattaa päästä esimerkiksi lastenrattaiden kanssa kulkemaan. Valtimolla ensimmäisen vihjeen löytää kuvan rappusten läheisyydestä.

Syksyinen aarrejahti on tapahtuma, jossa MLL:n Nurmeksen ja Valtimon yhdistykset ovat haastaneet alueen yhdistyksiä mukaan liikuttamaan lapsiperheitä. Aarrejahti tarjoaa hauskaa puuhaa lapsille yhdessä perheen aikuisten, isovanhempien, kummien tai muiden tuttujen aikuisten kanssa varmistaen, että etsintä on turvallista ja lapsille on tarvittaessa aikuisen apua saatavilla.

Aarrejahdin vastuu siirtyy joka viikko uudelle yhteistyötaholle, joka luo omat vihjeensä Nurmeksen ja Valtimon alueille piilotettuun aarteeseen. Aarrearkusta löytyy palkinto ensimmäiselle löytäjälle sekä keräilykuvioita, joita keräämällä voi osallistua arvontaan Porokylän joulun avajaisissa. Järjestäjät toivovat, että etsijät jättäisivät vihjeet paikoilleen, jotta myös muut etsijät voivat nauttia aarrejahdin jännityksestä.

Keräyskortteja keräilykuvioille voi hakea Nurmeksen ja Valtimon kirjastoista, ja niitä on myös saatavilla aarrerasiassa. Täytetyt kortit yhteystietoineen voi palauttaa Nurmeksen tai Valtimon kirjastoon.

Uudet vihjeet julkaistaan joka viikko tiistaisin Ylä-Karjalassa, ja niitä voi seurata myös aarrejahdin järjestävien tahojen ja Nurmeksen kaupungin tiedotuskanavissa aihetunnisteella #nurmeksensyksyinenaarrejahti. Aarretta voi etsiä aina sunnuntai-iltaan asti.

Molemmat MLL-yhdistykset haastavat seuraavan viikon 45 aarrejahdin järjestäjäksi Omais-Oivan sekä Nurmeksessa että Valtimolla.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta