Julkaistu    |  Päivitetty 

Virtuaaliötökät ja metsästäjät kohtasivat kirkolla

Etsivä nuorisotyöntekijä Maria Nyman asetti kirkon mäelle Pokémon-houkuttimen, joka houkutteli paikalle myös Pokémoneja metsästävät Senni Korhosen (vas.), Enni Pääkkösen ja Aatu Mäkelän. Tyyne Karjalainen Etsivä nuorisotyöntekijä Maria Nyman asetti kirkon mäelle Pokémon-houkuttimen, joka houkutteli paikalle myös Pokémoneja metsästävät Senni Korhosen (vas.), Enni Pääkkösen ja Aatu Mäkelän.

- Mikä on sun paras Pokémon? kysyy 13-vuotias Aatu Mäkelä puhelintaan tuijottavalta ikätoveriltaan Enni Pääkköseltä, kun he kiipeävät ylös Valtimon kirkolle johtavia portaita.

Pääkkönen kertoo, että hänen Pokémoninsa ovat aika huonoja, sillä hän on menettänyt ne moneen kertaan sovelluksen jumiuduttua.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tänään löysin kolme uutta, Exegguten, Drowzeen ja Caterpien, kun kävelin tuolla Pitkälläkadulla, Pääkkönen kertoo.

Mäkelä ja Pääkkönen pelaavat Pokémon Go -peliä, johon kuuluvia Pokémoneja löytyy myös Valtimolta.

Nuoret ovat tulleet Valtimon kirkolle, koska nuorisotyöntekijä Maria Nyman on luvannut asettaa kirkolle luren, eräänlaisen Pokémon-houkuttimen.

Metsästäjät kerääntyvät Nymanin puhelimen ympärille, ja kohta metsästysporukasta alkaa kuulua innostuneita kiljahduksia.

– Katsos tätä! Pääkkönen ilahtuu ja esittelee löytämäänsä Pokémon-oliota seitsemänvuotiaalle Senni Korhoselle.

4H-toiminnanjohtaja Ritva Väyrynen seisoskelee kauempana ja hymyilee.

– Sellaiset nuoret, jotka mieluiten hautautuvat neljän seinän sisälle, ovat nyt lähteneet liikkeelle, Väyrynen sanoo tyytyväisenä.

Pelin positiivisena puolena Väyrynen korostaa sen liikunnallisuutta. Pelissä ei voi huijata autolla ajamalla, sillä Pokémonit vaativat kävelyvauhdilla kulkemista. Väyrynen kertoo, että pelistä ovat innostuneet lasten lisäksi nuoret ja aikuiset.

– Niille, jotka lapsena keräsivät pokémon-kortteja ja jotka ovat nyt sellaisia 25-vuotiaita, tässä on nostalgiaa, Väyrynen sanoo.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...