Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Leppänen

Keskustelua somesta somessa

Junnunuokkarille saapuneet 7.-luokkalaiset lähtivät innolla mukaan keskustelemaan kännyköillä somessa. Tuire Leppänen Junnunuokkarille saapuneet 7.-luokkalaiset lähtivät innolla mukaan keskustelemaan kännyköillä somessa.

Tulkaa sohvalle ja ottakaa puhelimet mukaan on todennäköisesti kehotus, jota monet nuoret eivät usein kuule. Näin alkaa kuitenkin Ylä-Karjalan taideyhdistyksen Paletti-hankkeen sosiaaliseen mediaan liittyvä tilaisuus Nurmeksen junnunuokkarilla. Paikalle saapuneita 5.–6.-luokkalaisia ei tarvitse monesti kehottaa, kun kännykät ovat jo käsissä.

Reilun puolituntisen aikana nuoret pääsevät muun muassa kommentoimaan kuvia ja kertomaan, mitä ajattelevat joistakin kommenteista, kuten olet ruma ja olipa hieno reissu, 5/5.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jos joku sanoo kaverille, että kaikkea ei voi peittää vaatteillakaan, miten voi puolustaa kivasti? hankekoordinaattori Katja Ylisiurua kysyy.

Joku ehdottaa sanomaan, että älä kiusaa minun kaveriani, mitä Ylisiurua pitää hyvänä vaihtoehtona. Hänen oma ehdotuksensa olisi vastata, että ei sillä ole mitään peitettävääkään.

Kuin huomaamatta Ylisiurua saa nuoret miettimään netissä kommentoimista ja sitä, miten vastata, jos joku toinen kirjoittaa ilkeästi. Chattikeskustelulla oni myös selvästi vaikutusta, tai ainakin tilaisuuteen osallistuneet sanovat miettivänsä tästä lähtien, mitä kirjoittavat nettiin.

– Vähän jotain pieniä ajatuksia heräsi, Alina Haverinen toteaa.

Oikaisu to 23.3. klo 10.40: Korjattu 7.-luokkalaiset 5.–6.-luokkalaisiksi.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...