Julkaistu 
Lotta Loikkanen

Porokylän koululla vietetään vanhan ajan teemaviikkoa

Markku Salmensuo avustaa Riina Kärkkäistä ritsan teossa. Lotta Loikkanen Markku Salmensuo avustaa Riina Kärkkäistä ritsan teossa.

Porokylän koululla on meneillään Suomi 100 -teemaviikko, jossa perehdytään vanhaan aikaan. Eka- ja tokaluokkalaisten työpajoilla tehdään perinteisiä leluja, leivotaan ja leikitään perinneleikkejä. Mukana on myös kotiväkeä.

Ritsoja jo useammalle sukupolvelle tehnyt Markku Salmensuo opastaa eka- ja tokaluokkalaisia perinneleikkikalun valmistamisessa. Pajalle hänet houkutteli tytär, joka toimii koulun rehtorina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ritsaa varten tarvitaan haarakeppi, nahkapala ja auton tai pyörän sisäkumia, Salmensuo kertoo. 

Miehen ilme on monitulkintainen, kun kysyy, mitä ritsoilla hänen lapsuudessaan ammuttiin. Vastaus on kuitenkin mallikelpoinen.

– Pahvilaatikoihin harjoittelimme osumatarkkuutta.

Ritsansa valmiiksi saanut Riina Kärkkäinen testaa leikkikalua käytävässä. Pehmopallot lentelevät vauhdilla ja Riina on tyytyväinen ritsan toimivuuteen.

– Olen joskus yrittänyt tehdä ritsaa kuminauhasta, se ei oikein onnistunut. Tämä toimii hyvin, tyttö iloitsee.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...