Julkaistu 
Lotta Loikkanen

Mopot syynissä Nurmeksessa

Tuisku Grönholm sai poliiseilta huomautuksen, sillä nopeusmittari ei toimi ja sivupeili on rikki. Lotta Loikkanen Tuisku Grönholm sai poliiseilta huomautuksen, sillä nopeusmittari ei toimi ja sivupeili on rikki.

Poliisin keskiviikkona järjestämässä tehovalvonnassa Nurmeksessa tavoitettiin yhteensä 11 mopoilijaa. Heistä yhdeksän sai sakkoja epäkunnossa olevista ja viritetyistä mopoista. Viidestä moposta lähti myös kilvet. Kahta nuhteetonta mopoilijaa poliisi muisti kymmenen euron bensalahjakortilla.

Ylikonstaapeli Matti Tolvanen ja vanhempi konstaapeli Jani Pulkkinen pysäyttelivät mopoja keskustan alueella. Suurin osa mopoilijoista sai sanktioita, mutta Kirkkokadulla Tolvanen ja Pulkkinen pysäyttivät nuhteettoman mopoilijan. Bensaraha kelpasi, mutta mallimopoilijan maine ei.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Onhan nuo kaverit ehdottanut, että minäkin virittäisin mopoa, mutta en kehtaa, kun tiedän, mitä siitä seuraa. Pääsen ihan normivauhdillakin, totesi nimettömänä pysyttelevä poika.

Poliisi saa Nurmeksessa kesäaikaan paljon ilmoituksia mopoilijoista. Ralli häiritsee asukkaita, ja mopoilla ajetaan paikoissa, joissa ei saa ajaa, kuten koulujen ja talojen pihoissa, jalkakäytävillä ja leikkikentillä. Tiellä ajetaan välillä rinnakkain ja temppuillaan.

Moporatsia oli osa Itä-Suomen poliisilaitoksen kevään ja kesän teemavalvontaa. Bensahjakortteja jakamalla poliisi haluaa kannustaa nuoria sääntöjen noudattamiseen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Ekstrovertti vai introvertti? Tällä yksinkertaisella kysymyksellä teemme toisistamme monia nopeita päätelmiä. Sinällään kysymys on aivan tavallinen. V...
Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...