Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nuoret äänestivät itselleen valtuuston

Jessica Mielonen äänesti nuorisovaltuustovaaleissa torstaina Kirkkokadun koululla. Marianne Haverinen Jessica Mielonen äänesti nuorisovaltuustovaaleissa torstaina Kirkkokadun koululla.

Nurmeslaiset yläkoululaiset ja lukiolaiset äänestivät torstaina jäsenensä uuteen nuorisovaltuustoon. Vaalipäivänä nuoret uskoivat vankasti valtuuston vaikuttamismahdollisuuksiin.

– Pakkohan päättäjien on kuunnella nuortenkin mielipiteitä, totesi lukiossa ehdolla ollut Iida Pyykönen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kyllähän valtuusto voi vaikuttaa, jos sinne valitaan sellaisia ihmisiä, jotka ajavat asioita. Eikös se ole niin, että nuorissa on tulevaisuus, sanoi lukiolainen äänestäjä Topi Rantala.

Nuorille ei kuitenkaan tullut mieleen asioita, joihin he haluaisivat vaikuttaa. Korjattavia epäkohtia ei ole, ja toivelistalta löytyi vain pari uutta harrastusideaa.

– Olisi kiva, jos tulisi joku parkour-paikka, toivoi 7.-luokkalainen Jessica Mielonen.

– Nyrkkeilyä voisi olla vielä enemmän, sanoi yläkoulussa ehdolla ollut Maksim Saarelainen.

Vaaleissa kampanjointi jäi lähinnä puheen tasolle, eivätkä monet äänestäjät edes tienneet vaaleista ennen vaalipäivää. Mielonen kertoikin, että hän valitsi ehdokkaansa vasta äänestyskopissa poissulkemistekniikalla.

– Tiesin, että en ainakaan tuota tai tuota äänestä, Mielonen nauroi.

Nuorisovaltuustoon valittiin neljä edustajaa Kirkkokadun koululta, kaksi lukiosta ja kaksi ammattikoulusta. Ammattikoulusta ei ollut riittävästi ehdokkaita vaalien järjestämiseksi, joten valtuustoon valittiin suoraan kaksi opiskelijaa. Vaalien äänestysprosentti oli 80,9.

Nuorisovaltuustoon valittiin lukiosta Iida Pyykönen ja Nea Ullgren, ammattiopistosta Victoria Moisanen ja Rebekka Juntunen sekä Kirkkokadun koululta Mirja Valtanen, Maksim Saarelainen, Rasmus Ruokolainen, ja Aapo Ollilainen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...