Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nuoret äänestivät itselleen valtuuston

Jessica Mielonen äänesti nuorisovaltuustovaaleissa torstaina Kirkkokadun koululla. Marianne Haverinen Jessica Mielonen äänesti nuorisovaltuustovaaleissa torstaina Kirkkokadun koululla.

Nurmeslaiset yläkoululaiset ja lukiolaiset äänestivät torstaina jäsenensä uuteen nuorisovaltuustoon. Vaalipäivänä nuoret uskoivat vankasti valtuuston vaikuttamismahdollisuuksiin.

– Pakkohan päättäjien on kuunnella nuortenkin mielipiteitä, totesi lukiossa ehdolla ollut Iida Pyykönen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kyllähän valtuusto voi vaikuttaa, jos sinne valitaan sellaisia ihmisiä, jotka ajavat asioita. Eikös se ole niin, että nuorissa on tulevaisuus, sanoi lukiolainen äänestäjä Topi Rantala.

Nuorille ei kuitenkaan tullut mieleen asioita, joihin he haluaisivat vaikuttaa. Korjattavia epäkohtia ei ole, ja toivelistalta löytyi vain pari uutta harrastusideaa.

– Olisi kiva, jos tulisi joku parkour-paikka, toivoi 7.-luokkalainen Jessica Mielonen.

– Nyrkkeilyä voisi olla vielä enemmän, sanoi yläkoulussa ehdolla ollut Maksim Saarelainen.

Vaaleissa kampanjointi jäi lähinnä puheen tasolle, eivätkä monet äänestäjät edes tienneet vaaleista ennen vaalipäivää. Mielonen kertoikin, että hän valitsi ehdokkaansa vasta äänestyskopissa poissulkemistekniikalla.

– Tiesin, että en ainakaan tuota tai tuota äänestä, Mielonen nauroi.

Nuorisovaltuustoon valittiin neljä edustajaa Kirkkokadun koululta, kaksi lukiosta ja kaksi ammattikoulusta. Ammattikoulusta ei ollut riittävästi ehdokkaita vaalien järjestämiseksi, joten valtuustoon valittiin suoraan kaksi opiskelijaa. Vaalien äänestysprosentti oli 80,9.

Nuorisovaltuustoon valittiin lukiosta Iida Pyykönen ja Nea Ullgren, ammattiopistosta Victoria Moisanen ja Rebekka Juntunen sekä Kirkkokadun koululta Mirja Valtanen, Maksim Saarelainen, Rasmus Ruokolainen, ja Aapo Ollilainen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Ekstrovertti vai introvertti? Tällä yksinkertaisella kysymyksellä teemme toisistamme monia nopeita päätelmiä. Sinällään kysymys on aivan tavallinen. V...
Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...