Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nuoret haluavat K-marketista oman kahvilan

Nuutti Turunen, Ensio Hartikainen, Kiia Korhonen, Enni Pelkonen ja Siiri Hakkarainen edustavat valtimolaisia nuoria nuorisovaltuustossa. Marianne Haverinen Nuutti Turunen, Ensio Hartikainen, Kiia Korhonen, Enni Pelkonen ja Siiri Hakkarainen edustavat valtimolaisia nuoria nuorisovaltuustossa.

Valtimolla tehtiin keskiviikkona historiaa, kun kunnan ensimmäinen nuorisovaltuusto aloitti toimintansa. Ensimmäisen kokouksensa jälkeen valtuuston jäsenet tulvivat ideoita. Päällimmäisenä nuorilla oli mielessä tyhjilleen jäänyt K-market, jonka tontti haluttaisiin hyödyntää.

Nuoret toivovat hylättyyn kauppaan kahvilaa. Se voisi tulla joko nykyiseen rakennukseen tai tilalle voisi rakentaa uuden.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Porukka haluaisi olla kylän pinnassa kavereiden kanssa, mutta ei ole oikein mitään tilaa, missä olla. Kahvilassa esimerkiksi kokeisiin ja läksyihin lukeminenkin olisi mukavampaa, perusteli 7.-luokkalainen Siiri Hakkarainen.

Hyvärilän nuorisopäällikkö Paula Timonen ihmetteli, mikä ero on kahvilalla ja nuokkarilla. Yksinkertainen vastaus oli se, että kahvilassa ei ole sääntöjä.

Nuoret toivoivat oleskelutilaa myös yläkoululle. He kertoivat, ettei koululla ole muuta paikkaa oleskelulle kuin pari penkkiä ja porraskatsomo ruokalan vieressä.

– Siinä on kova meteli, kun pienet tulevat syömään, harmitteli 8.-luokkalainen Enni Pelkonen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...