Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nuoret haluavat K-marketista oman kahvilan

Nuutti Turunen, Ensio Hartikainen, Kiia Korhonen, Enni Pelkonen ja Siiri Hakkarainen edustavat valtimolaisia nuoria nuorisovaltuustossa. Marianne Haverinen Nuutti Turunen, Ensio Hartikainen, Kiia Korhonen, Enni Pelkonen ja Siiri Hakkarainen edustavat valtimolaisia nuoria nuorisovaltuustossa.

Valtimolla tehtiin keskiviikkona historiaa, kun kunnan ensimmäinen nuorisovaltuusto aloitti toimintansa. Ensimmäisen kokouksensa jälkeen valtuuston jäsenet tulvivat ideoita. Päällimmäisenä nuorilla oli mielessä tyhjilleen jäänyt K-market, jonka tontti haluttaisiin hyödyntää.

Nuoret toivovat hylättyyn kauppaan kahvilaa. Se voisi tulla joko nykyiseen rakennukseen tai tilalle voisi rakentaa uuden.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Porukka haluaisi olla kylän pinnassa kavereiden kanssa, mutta ei ole oikein mitään tilaa, missä olla. Kahvilassa esimerkiksi kokeisiin ja läksyihin lukeminenkin olisi mukavampaa, perusteli 7.-luokkalainen Siiri Hakkarainen.

Hyvärilän nuorisopäällikkö Paula Timonen ihmetteli, mikä ero on kahvilalla ja nuokkarilla. Yksinkertainen vastaus oli se, että kahvilassa ei ole sääntöjä.

Nuoret toivoivat oleskelutilaa myös yläkoululle. He kertoivat, ettei koululla ole muuta paikkaa oleskelulle kuin pari penkkiä ja porraskatsomo ruokalan vieressä.

– Siinä on kova meteli, kun pienet tulevat syömään, harmitteli 8.-luokkalainen Enni Pelkonen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...