Julkaistu 
Roosa Pieviläinen, Lotta Puumalainen ja Roosa Ryynänen

Valtimolla kaikki tuntevat toisensa

Minttu Puumalaisen ja Anni Härkkimen mielestä Valtimolla on ihanan rauhallista asua. Lotta Puumalainen Minttu Puumalaisen ja Anni Härkkimen mielestä Valtimolla on ihanan rauhallista asua.

Valtimoa sanottiin rauhalliseksi ja mukavan pieneksi yhteisöksi, kun Valtimon koulun 7.-luokkalaiset kävivät kyselemässä mielipiteitä paikkakunnasta. Kysely oli osa Ylä-Karjalan toimituksen järjestämää Toimitusvaltausta.

– Valtimolla on kaikki hyvin ja ihanan rauhallista asua, totesivat koululaiset Minttu Puumalainen ja Anni Härkin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rauhallisuutta ja pienuutta pidettiin hyvänä asiana, kun kaikki tuntevat toisensa. Apua on siis helppo kysyä.

Valtimolla on myös hyvät liikuntamahdollisuudet, esimerkiksi paljon luontoa, kuntosali sekä Valtimo-talo. Useat vastanneista olivat myös tyytyväisiä terveydenhuoltoon, mutta myös lyhyempiä odotusaikoja toivottiin.

– Eteenpäin mennään, kun rakennetaan ja jätteen käyttöä parannetaan, Sisko Kuokkanen sanoi.

Monet koululaiset kehuivat kouluruokaa kohtalaisen hyväksi. Välivuotta viettävä Iina Pelkonen arvosti sitä, että häntä autettiin pääsemään työharjoitteluun koululle ekaluokkalaisten pariin. Pelkonen myös kehui kouluruokaa todella hyväksi.

Lisää kauppoja

7.-luokkalaiset kysyivät myös toiveita ja parannusehdotuksia. Useat ihmiset sanoivat, että haluaisivat Valtimolle toisen ruokakaupan sekä joitakin muita kauppoja, kuten esimerkiksi K-marketin takaisin tai uutuudeksi Lidlin. Haastateltavat mainitsivat myös, että haluaisivat Valtimolle kattavan rautakaupan, ettei tarvitsisi käydä aina Nurmeksessa asti.

Perheelliset toivoivat lisää tapahtumia pienimmille. Minna Sormunen kertoi, että MLL on järjestänyt useita tapahtumia lapsille keskustassa. Hän kertoi myös olleensa kesällä urheilukentällä lastentapahtumassa, jossa oli pomppulinnoja sekä paljon tekemistä lapsille.

– Haluaisin tänne leikkikentän, jossa olisi eri-ikäisille tekemistä, kertoi kolmasluokkalainen Pinja Oinonen.

Esille tuotiin kuitenkin myös ongelma, että Valtimon kunnan ikäluokka on jo niin suuri, että tapahtumiin ei saada kävijöitä.

– Paikka niin sanotusti kuolee hiljalleen, tarinoi Karhunpäässä asuva Markku Kuokkanen.

Juttu on osa Ylä-Karjalan Valtimon koululla marraskuussa järjestämää Toimitusvaltausta, jossa nuoret pääsivät tutustumaan toimittajan työhön ja tekemään juttuja.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Ekstrovertti vai introvertti? Tällä yksinkertaisella kysymyksellä teemme toisistamme monia nopeita päätelmiä. Sinällään kysymys on aivan tavallinen. V...
Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...