Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Kesäpestuu-tapahtuma rantautui Ylä-Karjalaan – Nurmeksessa messualueet kierrettiin nopeasti

Kesätyöpaikka Hyvärilässä kiinnosti Nurmeksen Kesäpestuu-tapahtumaan osallistuneita Emma Hämäläistä ja Emmi Pesosta. Tuire Haverinen Kesätyöpaikka Hyvärilässä kiinnosti Nurmeksen Kesäpestuu-tapahtumaan osallistuneita Emma Hämäläistä ja Emmi Pesosta.

Riverian Niittylahden yksikössä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajiksi kouluttautuvien Emma Hämäläisen ja Emmi Pesun käsiin kertyy heti nippu Hyvärilän esitteitä, kun nuoret huomaavat nuoriso- ja matkailukeskuksen pisteen Nurmeksen Kesäpestuu-tapahtumassa. Hyvärilä on juuri se yritys, joka kiinnostaa Hämäläistä ja Pesosta messuilla.

– Olisikohan siellä vielä paikkoja leirikoulujen vetäjille? Haluaisimme oman alan töitä, he kertovat.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen Kesäpestuuseen nuoret päätyivät, koska he ovat parhaillaan Apajalla työharjoittelussa. Kesänviettokin uudessa ympäristössä kiinnostaisi tamperelaista Hämäläistä ja lemiläistä Pesua. Silloin ehtisi nähdä enemmän kavereita ja tutustua paremmin alueeseen.

Nurmeksen lukiota käyvät Siri ja Riia Hiljanen ovat puolestaan tulleet messuille etsimään jotain uudenlaista kesätyötä. Tähän mennessä työhistoriasta löytyy muun muassa kioskin hoitoa, siivoamista ja kirjastossa työskentelyä.

– Haluaisimme jotain muuta, mutta emme vielä tiedä mitä, he sanovat.

Pohjois-Karjalan Yrittäjien, Pohjois-Karjalan te-toimiston ja ammattiopisto Riverian järjestämä Kesäpestuu-tapahtuma pidettiin Nurmeksessa tiistaina. Tapahtuma järjestettiin myös Valtimolla viime viikolla. Pohjois-Karjalan Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Hiltunen kiittelee kumpaakin tapahtumaa.

– Joka paikkakunnan Kesäpestuussa on ollut omat vahvuutensa. Messualueet nuoret kiersivät Nurmeksessa kyllä nopeasti. Nähtävästi he olivat tietoisia työtarjonnasta.

Korjattu 1.2. klo 13.42 nimivirhe: Emmi Pesu, ei Pesonen.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...