Julkaistu    |  Päivitetty 
Pietari Korkalainen

Bändisoittamisesta vaihtelua opiskeluun – parasta oli oppia soittamaan yhdessä

Lukion bändikurssin opiskelijat huolehtivat musiikista Nurmeksen lukion ylioppilasjuhlassa. Pietari Korkalainen Lukion bändikurssin opiskelijat huolehtivat musiikista Nurmeksen lukion ylioppilasjuhlassa.

Nurmeksen lukion lukuvuoden viimeisessä opiskelujaksossa pyöri huhtikuun alusta alkaen bändikurssi. Kurssille osallistui lukion toisen vuosikurssin opiskelijoita, ja kurssia veti Nurmeksen lukion, Kirkkokadun koulun ja Porokylän koulun musiikinopettaja Virve Martikainen.

– Vastaavaa bändikurssia ei ole järjestetty ainakaan moneen vuoteen. Päämääränä kurssissa oli järjestää musiikkiesitykset kevään ylioppilaiden lakkiaisiin, Martikainen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Bändikurssi järjestyi viiden lukiolaisen voimin. Kurssilla rumpuja soitti Tuomas Karjalainen, bassoa Oona Turunen, kitaraa Iikka Kymäläinen, koskettimia ja kitaraa Tuisku Grönholm sekä pianoa Kaisu Korhonen. Lisäksi opiskelijat kokeilivat myös muita soittimia.

Nopeasti meni

Kurssi oli mukana olleiden lukiolaisten mieleen.

– Kyllä tämä kurssi nopeasti meni. Koska musiikkiopistossa ei ole vastaavaa bänditoimintaa, on hyvä, että lukiossa järjestyi tällainen mahdollisuus, Kaisu Korhonen sanoo.

– Parasta on ollut oppia ylipäätään soittamaan yhdessä, Tuomas Karjalainen toteaa.

Iikka Kymäläisen mukaan kurssi oli hyvää vaihtelua opiskelulle. Harjoituksia oli pääsääntöisesti viisi oppituntia viikossa paitsi normaalista lukujärjestyksestä poikkeavilla viikoilla, kuten teemaviikolla ja koeviikolla.

– Yhteissoitto on mukavaa. Olisi hienoa, jos bändi jatkuisi koko lukion ajan, mutta voi olla, että sellainen toiminta kuuluisi lähinnä musiikkilukion ohjelmaan, Kymäläinen miettii.

Toiminnallisuus vetää

– Uskon, että bändikurssissa houkuttelee lukiolaisia kurssin toiminnallisuus, Virve Martikainen pohtii.

Martikaisen mukaan kiinnostuneita lukiolaisia riitti hyvin, ja opiskelijoita löytyi juuri sopiva määrä kurssin järjestämiseen.

– Jos jäseniä olisi ollut enemmän, ei aika olisi riittänyt kaikkien yksityiskohtaiseen ohjaamiseen, Martikainen kertoo.

Teorian opiskelu on Martikaisen mukaan jätetty kurssilta pois.

– Tunnit ovat olleet lähes pelkästään bändisoittoa. On ollut tarkoituskin pyhittää kurssi soittamiselle, eikä opiskella sen aikana teoriaa.

Bändi soittaa Martikaisen mukaan pääsiassa tuoreempaa populaarimusiikkia.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

– Tosin juhlasikermässä on edustettuna myös muita tyylejä, kuten tangoa, jenkkaa ja polkkaa. Esitimme juhlasikermän ylioppilasjuhlassa 120-vuotiaan Nurmeksen lukion kunniaksi. Sikermän kokosin eri vuosikymmenten hittikappaleista.

Ensi vuonna uudestaan

Bändikurssi aiotaan Virve Martikaisen mukaan järjestää ensi lukuvuonnakin.

– Kiinnostuneet ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ovat käyneet jo kysymässä kurssille liittymisestä, Martikainen kertoo.

– Bändisoitto, soittotaidon kehittäminen ja yhdessä musisoiminen tuntuvat kiinnostavan monia nuoria, ja siihen tämä kurssi on tarjonnut mahdollisuuden, hän jatkaa.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Tänä syksynä on puhututtanut alaikäisten kuljettajien turvallisuus. Vuonna 2018 alaikäisten ajopoikkeuslupien hakeminen helpottui, jolloin lupahakemus...
Kuvittele kulkevasi betonielementeistä rakennetulla kerrostaloalueella kapeaa jalankulkijoille tarkoitettua väylää. On kuuma, mutta aurinkoa ei näy, k...
Tänään tiistaina 11. lokakuuta vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi kirjoitan tänään tyttöydestä. Vielä muutama vuosi sitten olisin...