Julkaistu 
Linda Halonen

"Tosi huippu kesätyö" – kuntien some-tilit annettiin nuorten käsiin

Milla Kuisma, Saana Korhonen ja Martta Könttä eivät keksi kesätöistään mitään huonoja puolia. Linda Halonen Milla Kuisma, Saana Korhonen ja Martta Könttä eivät keksi kesätöistään mitään huonoja puolia.

Valtimolaiset Milla Kuisma, Martta Könttä ja Saana Korhonen ovat napanneet itselleen eriskummalliset kesätyöt. Heidän tehtävänään on tuottaa sisältöä kunnan Instagram-, Facebook- ja Youtube-tileille. He ovat Valtimon historian ensimmäiset kesäsomettajat.

Töissä menee melkein koko loma, mutta nuoret ovat silti tyytyväisiä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä on tosi huippu kesätyö, Könttä tokaisee.

Kesäsomettajat ovat vasta viikon työskenneltyään ehtineet kerätä kunnan some-tileille paljon uutta näkyvyyttä. Facebook-sivuilla vieraillaan tiuhaan, Instagramissa rikkoutui sadan seuraajan raja. Kesän tavoite on kaksisataa.

Kolmikko lukee jokaisen kommentin ja reagoi niihin. Positiivista palautetta on sadellut.

– Sanovat, että tämä on tosi mukava juttu. Mökkeilijätkin saavat tietää Valtimon asioista, Kuisma kertoo.

Nuoret tahtovat välittää kotikunnastaan positiivista kuvaa. Heidän mielestään on surullista, että Valtimon väkiluku kutistuu ja yritykset vähenevät kirkonkylältä.

– Vaikka ollaankin pieni paikka, niin silti täällä on vaikka mitä. Ei asukasluvun perusteella tarvitse tuomita paikkaa, Korhonen tuumaa.

Idea kesäsomettajien palkkaamisesta syntyi Valtimon kunnan tehdessä yhteistyötä Pielisen 4H:n ja Hyvärilän kanssa. Kesäsomettajien palvelut on ostettu kolmikon 4H-yritykseltä.

– Haluamme näyttää aitoja asioita Valtimolta nuorten silmin, selittää kunnanjohtaja Leena Mustonen.

Myös Nurmeksessa on kesäsomettajat. Kaupunki on palkannut kesäsomettajiksi 16-vuotiaat Iiris Ruokolaisen ja Martta Ahosen. Hyvärilän some-tiliä hoiti kesäkuun alussa Mimosa Kokko. Hänet palkattiin Hyvärilään nurmeslaisille nuorille myönnettävällä kesätyösetelillä. Hyvärilään on Kokon jälkeen tulossa myöhemmin kesällä toinen nuori samoihin hommiin.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Minulta kesti kauan myöntää, että olen ihminen, joka ei pidä muutoksista. Haluaisin tietenkin olla se oman elämäni sankaritar, joka kulkee huimapäises...
Maastopyöräilyyn tarvitaan maasto ja pyörä. Noin niin kuin yksinkertaistettuna. Pyöräilläkin voi lähes missä huvittaa – jokamiehenoikeuksien turvin se...
Glamouria, hyvää ruokaa sekä pikamuotia. Useita yökerhoja sekä ravintoloita, joissa nälkä taklataan mäkeen pienoiseen ylihintaan. Sellaiseksi oletin R...