Julkaistu 
Tuire Haverinen

"Enemmän mahdollisuus kuin uhka" – Mediatiimin toimitusporukka vaihtui lähes kokonaan

Mediatiimin uudet toimittajat ovat Riikka Hiltunen (vas.), Lotta Anttila ja Sanni-Siiri Nykänen. Siiri Hakkarainen ei päässyt kuvanottohetkellä paikalle. Tuire Haverinen Mediatiimin uudet toimittajat ovat Riikka Hiltunen (vas.), Lotta Anttila ja Sanni-Siiri Nykänen. Siiri Hakkarainen ei päässyt kuvanottohetkellä paikalle.

– Näen tämän enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, vaikka vähän jännittääkin, miten tämä lähtee pyörimään, Riikka Hiltunen hymyilee.

Nurmeksen lukiossa toisella luokalla oleva Hiltunen on yksi Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen Mediatiimin uusista toimittajista. Hänen lisäkseen tiimiin ovat liittyneet juuri lukiossa aloittanut Lotta Anttila, Nurmeksen yläkoulua käyvä Sanni-Siiri Nykänen ja Valtimolla koulua käyvä Siiri Hakkarainen. Vanhana jäsenenä tiimissä jatkaa sarjakuvapiirtäjä Jonna Puumalainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Jännityksen ja odotuksen tunteita tuntuu olevan muillakin uusilla toimittajilla, vaikka kaikilla on jo jonkinlaista kokemusta tai tietoa toimittajan työstä. Nykänen työskenteli kesällä kaksi viikkoa Ylä-Karjalassa kesätyöseteliläisenä, ja Anttila on osallistunut yhteen lehden yläkoululaisille järjestämään Toimitusvaltaukseen.

Hiltusella ja Hakkaraisella on enemmän kokemusta pöydän toisessa päässä olemisesta eli haastateltavan roolista. Sitäkin kautta tietämys toimittajan työstä on kuitenkin kasvanut.

Mediatiimiläiset tekevät kerran kuukaudessa Nuorten sivu -nimistä sivua Ylä-Karjalaan. Sivu ilmestyy vain kouluaikana. Ajatuksena on, että nuoret toimittajat tekevät sivulle juttuja nuorista ja heihin liittyvistä aiheista, mikä kannustaisi myös nuoria lehden pariin.

– Se on hyvä ajatus, että saataisiin nuorten näkökulmaa lehteen, Nykänen sanoo.

– Sivu on tosi hyvä idea, saadaan kiinnostavaa lukemista ja nuorille tärkeitä asioita, niin kehtaa lukeakin, Hakkarainen toteaa.

Tiimiläiset arvelevat, että aikuisillekin tekee hyvää lukea Nuorten sivun juttuja.

– Nuoria yritetään monesti ymmärtää, mutta aina se menee pieleen. Jos tämä auttaisi siinä kanssa, Hiltunen sanoo

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...