Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Ylä-Karjalan uusi kummiluokka pohti toimittajan työtä: "Toimittaja toimittaa postia"

Ylä-Karjalan uusi kummiluokka on Valtimon koulun ensimmäinen luokka. Tuire Haverinen Ylä-Karjalan uusi kummiluokka on Valtimon koulun ensimmäinen luokka.

Valtimon koulun ekaluokkalaisilta ei tarvitse paljoa kysellä, mitä he tuumivat siitä, että ovat Ylä-Karjala-lehden uusi kummiluokka. Projekti kuulostaa niin kivalta, että oppilaiden on vaikea pysyä tuoleillaan.
– Nämä ovat todella innokkaita oppimaan. Kerrankin olimme tehneet aamupäivän tehtäviä, ja iltapäiväksi vaihtoehtona oli kuunnella tarinaa, niin nämä halusivat lisää tehtäviä, kuvailee luokan opettaja Ayla Rossander-Kilpeläinen.

Yhdessä tuumin oppilaat toteavat, että kummiluokkana oleminen kuulostaa kivalta. Hieman on hajua myös siitä, mitä toimittajan työhön kuuluu. Ossi Ovaskainen arvaa, että toimittaja tekee lehteen juttuja, ja Oskari Tamio, että valokuvatakin pitää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Toimittaja toimittaa postia, Onni Kuosmanen sanoo.

Toimittajan ammatti ei kuitenkaan tunnu olevan kenellekään tulevaisuuden haaveena.

– Ehkä se vielä tulee, kun tutustumme alaan paremmin, Rossander-Kilpeläinen arvelee.

Valtimon ensimmäinen luokka on Ylä-Karjalan historian toinen kummiluokka. Lehden ensimmäinen kummiluokka oli Porokylän koululla Nurmeksessa, mutta projekti heidän kanssaan päättyi viime keväänä, kun luokka siirtyi yläkouluun. Tarkoituksena on, että kummiluokka vaihtuu aina kuuden vuoden välein Valtimon koulun, Porokylän koulun ja Kirkkokadun koulun välillä.

Kummiluokalle on laadittu koko alakoulun käsittävä ohjelma, jossa harjoitellaan muun muassa valokuvien ottamista ja juttujen tekemistä ja tutustutaan muuten toimittajan työhön. Rossander-Kilpeläinen pitää projektia ihanana mahdollisuutena ja arvelee, että aihe varmasti kiinnostaa oppilaita.

– Oppilaat ovat odottaneet tämän alkamista hirmu innokkaina ja oppiihan tässä itsekin toimittajan työstä, hän sanoo.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Ekstrovertti vai introvertti? Tällä yksinkertaisella kysymyksellä teemme toisistamme monia nopeita päätelmiä. Sinällään kysymys on aivan tavallinen. V...
Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...