Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Nuorten ääni kuuluviin – Nurmeksen lukiossa ja Kirkkokadun koululla äänestettiin Nuorisovaaleissa

Aino Huttunen äänesti ehdokasta, joka sanoi puhuvansa nuorten puolesta. Matthias Bellgardt Aino Huttunen äänesti ehdokasta, joka sanoi puhuvansa nuorten puolesta.

– Nimi, nimi! Et voi ottaa itse äänestyslappua, vaan Arttu antaa, Ilari Kuvaja opastaa.

Kuvaja toimi yhdessä Arttu Toivasen kanssa vaalivirkailijana Nuorisovaaleissa Nurmeksen lukiolla perjantaina. Ympäri Suomea tällä viikolla pidetyissä Nuorisovaaleissa alle 18-vuotiaat pääsivät äänestämään samoja ehdokkaita kuin varsinaisissa vaaleissa. Nuorisovaaleja koordinoi nuorisoalan kattojärjestä Allianssi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lukiolla ensimmäisenä äänestämään saapuivat ensimmäisen vuosikurssin oppilaat. Moni piti hyvänä sitä, että heillekin annettiin Nuorisovaaleilla mahdollisuus saada ääntään kuuluville. Aino Huttusen mukaan vaalien järjestäminen oli hyvä asia.

– Nähdään, mitä mieltä nuoret ovat ja miten nuoret haluaisivat asioiden olevan, hän totesi.

Lukion lisäksi Nuorisovaalit järjestettiin Kirkkokadun koululla keskiviikkona ja torstaina. Yhteiskuntaopin ja historian opettajan Mikko Rautiaisen mukaan vaalit sujuivat oikein hyvin.

– Oppilaat olivat oikein innostuneita äänestämään ja toimittavat itse koko vaalit. Vaalitoimitsijoina ja ääntenlaskijoina toimi parikymmentä vapaaehtoista 9.-luokkalaista.

Lisää Nuorisovaaleista ja niiden tuloksista on tiistain 9. huhtikuuta Ylä-Karjalassa.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Viime talvena asunnossani oli hämähäkki. Sen huomasi ensimmäisenä veljeni, joka osoitti seinällä killuvaa ötökkää vierailunsa lopuksi. Mikäs siinä, aj...
Olen nyt ollut vuoden verran virallisesti joensuulainen. Blogini alkuperäinen teema olikin muutto ja uuteen arkeen sopeutuminen. On siis tilannekatsau...
Vanhaksi ehdin, ennen kuin tulin käyneeksi Tornionlaaksossa ajan kanssa. Kun tilaisuus tuli, pääsin tutustumaan ihan toisenlaiseen todellisuuteen. Kor...