Julkaistu    |  Päivitetty 
Lotta Anttila

"Aina jaksaa kuunnella musiikkia" – Musiikilla on suuri merkitys Milla Kuismalle, Martta Köntälle ja Kaisa Lindellille.

Milla Kuisma (vas.) ja Martta Könttä pitävät musiikkia tärkeänä. Lotta Anttila Milla Kuisma (vas.) ja Martta Könttä pitävät musiikkia tärkeänä.

Musiikki tuntuu olevan monelle nuorelle nykyään tärkeä osa elämää. Lukion ensimmäisellä luokalla Nurmeksessa opiskelevat Milla Kuisma ja Martta Könttä kertovat kuuntelevansa musiikkia mielellään. Mieluiten Kuisma sanoo kuuntelevansa popmusiikkia. Köntän musiikkimaku taas on laaja.

– Kuuntelen vähän kaikenlaista musiikkia, kunhan on hyvä biisi. En rajoita genreihin, Könttä kuvailee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Molemmilla musiikin kuuntelu ajoittuu pääasiassa vapaa-ajalle. Könttä kertoo kuuntelevansa musiikkia lähes aina, kun on mahdollista, eniten kotona ja esimerkiksi automatkoilla.

– Linja-automatkoilla ja urheillessa on hyvä kuunnella musiikkia, Kuisma lisää.

Lukiolainen Kaisa Lindell kertoo myös kuuntelevansa musiikkia usein.

– Kuuntelen musiikkia aina kun mahdollista. Ihan sama olenko iloinen, surullinen vai vihainen, aina jaksaa kuunnella musiikkia, hän sanoo.

Lindell kertoo musiikkimakunsa muuttuneen paljon.

– Nykyään tulee kuunneltua vähän ”raskaampaa” musiikkia. Varsinkin monet vanhat heavy metal -bändit ovat minulla kovassa kuuntelussa.

Kuisma kertoo kuuntelevansa musiikkia niin kavereiden kanssa kuin yksinkin. Könttä puolestaan pitää parempana musiikin kuuntelemista yksin, ja Lindell on samaa mieltä.

– Kavereiden kanssa haluaa yleensä jutella. Musiikkia kuunnellessa taas tekee mieli laulaa tai tanssia, Könttä perustelee.

Soittaminen mukavaa

Kolmikolla itse soittaminen tai laulaminen on myös jollain tasolla osa elämää. Martta Könttä kertoo soittavansa viulua ja pianoa. Hän myös laulaa paljon. Milla Kuisma sanoo, ettei tällä hetkellä harrasta musiikkia, mutta pitää silti soittamisesta.

– Joskus soitan vähän pianoa tai kitaraa, hän kertoo.

Myös Kaisa Lindell pitää soittamisesta.

– Aloin muutama kuukausi sitten soittaa rumpuja omaksi ilokseni. Nuorempana pidin myös laulamisesta paljon, mutta enää en niinkään.

Keikat kaukana

Keikoilla ja festareilla Martta Könttä ja Milla Kuisma käyvät joskus, mutta aina ei ole aikaa. Kaisa Lindell harmittelee, ettei monesti pääse keikalle.

– Kävisin mielelläni keikoilla, mutta valitettavan moni niistä on liian kaukana.

Musiikki merkitsee Lindellille paljon.

– Kun olen surullinen, kuuntelen surullista musiikkia ja onnellisena iloista musiikkia. Musiikki saa elämän pienetkin asiat tuntumaan merkityksellisiltä. Moniin kappaleisiin sisältyy myös paljon muistoja, jotka tekevät niistä todella tärkeitä.

Musiikilla on suuri merkitys myös Köntälle että Kuismalle.

– Musiikki on ollut todella iso osa elämää lapsesta asti ja on sitä varmasti tulevaisuudessakin, Könttä tiivistää.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...