Julkaistu 
Miko Tikkanen, Niilo Karjalainen

Yksi onnekkaista – lukiolainen Meri sai kesätöitä päiväkodista

Meri Ollikaisen ei tarvitse huolehtia kesätöistä, sillä paikka avautui tutusta Hannilan päiväkodista. Selja Ollikainen Meri Ollikaisen ei tarvitse huolehtia kesätöistä, sillä paikka avautui tutusta Hannilan päiväkodista.

Koronavirus on vaikuttanut monen nuoren kesätyösuunnitelmiin Nurmeksessa. Kesätöiden löytäminen on vaikeampaa kuin yleensä, ja monet kesätyöhaastattelut on jouduttu pitämään etäyhteyden avulla. Monet nuorista miettivät, pääsevätkö he kesätöihin ollenkaan.

Yksi onnekkaista kesätyöpaikan saaneista on nurmeslainen Meri Ollikainen. Hän sai muutama viikko sitten tietää, että hän pääsi hakemaansa päiväkotiin, Hannilaan, töihin. Moni Ollikaisen tuttu on sen sijaan menettänyt kesätyönsä poikkeustilan vuoksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Hannilan päiväkoti on Ollikaiselle mieluinen kesätyöpaikka ja tuttu ympäristö.

– Olen ollut aikaisempinakin kesinä samassa paikassa, hän kertoo.

Epävarmuutta ilmassa

Päiväkodin valitseminen kesätyöpaikaksi ei ollut Meri Ollikaiselle sattumanvaraista.

– Päiväkodit ovat olleet parhaita kesätyöpaikkoja. Harkitsen myös lastentarhanopettajaksi kouluttautumista.

Töiden määrä tosin huolestuttaa, eikä Ollikaisella ole vielä varmaa tietoa työnkuvastaan tai työajoistaan.

– On vähän epävarmaa, miten paljon päiväkodeissa on kesällä lapsia tämän tilanteen vuoksi.

Kivaa tekemistä

Meri Ollikainen ei tee kesätöitä rahan vuoksi.

– Kun asuu vielä vanhempien kanssa, ei ole akuuttia hätää rahasta. Rahaa on tietysti kiva saada säästöön, mutta tällä hetkellä pelkkä työkokemuskin on arvokasta, sillä sen avulla pääsee myöhemmin helpommin töihin, hän sanoo.

Kesätyöt ovat varsinkin nyt tärkeä osa nuorten pitkää kesälomaa.

– Työ tarjoaa kivaa tekemistä, kun nyt ei kesällä oikein pääse minnekään koronatilanteen vuoksi.

Toisaalta kesätöiden ohessa Ollikaiselle ei jää kuitenkaan paljoa aikaa lomailuun. Hän on menossa syksyllä lukion kolmannelle luokalle, ja kirjoitukset siintävät horisontissa.

– Teen kesää varten lukusuunnitelman, kunhan työaikataulut selviävät.

Työpäivän kulku päiväkodissa

Päiväkoti tarjoaa Meri Ollikaisen mukaan spontaanin työympäristön ja monipuolisen työnkuvan. Tavallinen työpäivä alkaa yleensä aamupalatoimilla tai lasten kanssa pelailulla ennen kuin lasten kaverit saapuvat päiväkotiin. Välillä myös pidetään aamuisin tuokioita.

Sen jälkeen mennään pihalle. Silloin tällöin käydään retkillä tai mennään tutustumaan lähiympäristöön. Pihalla leikitään lasten kanssa ja annetaan vauhtia keinussa.

Ulkoilun jälkeen on päiväruoka, jolloin Ollikaisellakin on yleensä ruokailu. Ruokailun jälkeen on päiväuniaika. Silloin Ollikainen saattaa lukea lapsille satuja. Lasten nukkuessa Ollikainen auttaa seuraavan lukuvuoden ohjelman kanssa.

Pikkuhiljaa lasten heräillessä päiväunilta ohjelmassa on taas heidän kanssaan leikkimistä. Sen jälkeen Ollikainen auttaa lapsia välipalalla, minkä jälkeen hänen työpäivänsä yleensä päättyy.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajien tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Ylä-Karjalan jutussa (13.9.) harmiteltiin Aronsalmen laavun siirtoa sekä Juuan suunnan unohtamista reittihankkeessa. En voinut olla tarttumatta tähän ...
Olen ollut kesätoimittajana hurjat kaksi ja puoli kesää. 21-vuotiaalle se on kuitenkin aika paljon, joten siksipä jaan nyt suurta viisauttani toimitta...
Säiden suosiessa näin vielä elokuussakin, otimme äkkilähdön Peurajärven aurinkorannikolle keskellä viikkoa. Sulloimme sup-laudat, biksut, pyyhkeet ja ...