Julkaistu    |  Päivitetty 
Anna Lipponen

"Musiikki antaa enemmän kuin mikään muu taidemuoto" – Miko Tikkasen intohimona on musiikki

Miko Tikkaselta on lähitulevaisuudessa ilmestymässä oma levy. Anna Lipponen Miko Tikkaselta on lähitulevaisuudessa ilmestymässä oma levy.

Musiikki, se on nurmeslaisen, viime keväänä ylioppilaaksi valmistuneen Miko Tikkasen intohimo. Soittaminen alkoi alakoulun ensimmäisillä luokilla kasaan teipatulla kitaralla, ja tällöin mielenkiinto musiikkiin heräsi.

- Kahdeksanvuotiaana kuulin Hanoi Rocks -nimisen bändin musiikkia, ja silloin tuli ajatus, että musiikki on enemmänkin kuin taustahälyä. Musiikki antaa enemmän kuin mikään muu taidemuoto, Tikkanen kuvailee kiinnostuksen alkua.

Nuorena aloitettu musiikkiharrastus motivoi nykyäänkin soittamaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Sen huomaa, jos ei ole soittanut hetkeen tai tehnyt musiikkia, tulee tyhjä olo, Tikkanen toteaa.

Tikkasen musiikin tyylisuuntina ovat indierock ja folkrock, joka yhdistelee folk- ja rockmusiikkia.

- Minun musiikkini on kasa influenssia. Niitä tulee monesta eri kohdasta, ja niistä on sulautunut massa, joka on folk- ja alternative rockia, Tikkanen kertoo.

Laulukielenä Tikkasella oli pitkään englanti, joka vaihtui englannin ja suomen sekoitukseksi, mutta nykyään laulukielenä on vain suomi. Myös tulevaisuudessa Tikkasen laulukielenä pysyy suomi.

- Näin saan kommunikoitua ideoita ja asioita paremmin, hän sanoo.

Tulevaisuus muualla

Välivuotta pitävä Miko Tikkanen suunnittelee hakevansa ensi keväänä Itä-Suomen tai Jyväskylän yliopistoon. Mutta koulutuksen tieteenalasta hän ei osaa vielä sanoa.

Kymmenen vuoden kuluttua Tikkanen näkee itsensä isommassa kaupungissa musiikin kera.

- Isompi kaupunki ja mahdollisimman paljon musiikkia ja keikkoja. Semmoinen boheemi elämäntyyli, hän kertoo.

Soittamisen lisäksi Tikkanen puuhailee vapaa-ajallaan perusjuttuja.

- Teen ruokaa, vietän aikaa tyttöystäväni kanssa, käyn kävelyllä ja näen kavereita. Aika tavallisia juttuja, hän kertoo.

Tärkeintä tekeminen

Miko Tikkanen on julkaisemassa lähitulevaisuudessa ensimmäisen levynsä. Hän on toiveikas, mutta myös hieman epävarma siitä, kuinka ihmiset ottavat levyn vastaan tai onko hänen tekemänsä musiikki sellaista, jota ihmiset haluavat kuunnella.

- Tästä huolimatta odotan innolla levyn julkaisua. Ensimmäisessä levyssä on kuitenkin se, että se on tehtävä ja julkaistava, jolloin ovet avautuvat, jotta voi tehdä ja julkaista lisää levyjä ja aloittaa virallisemman uran, hän toteaa.

Levyn julkaisemisessa Tikkasta on innoittanut ja auttanut hänen isänsä. Musiikissa hän on saanut inspiraatiota eri muusikoilta.

Levyn julkaisemisen lisäksi Tikkasella on muitakin suunnitelmia musiikkiin liittyen. Haaveissa on mahdollisimman paljon keikkoja ja tuottavuutta kaikilla tavoilla, mitä pystyy musiikin ja muun taiteen saralla tekemään.

Lopuksi halusin tietää, mitä neuvoja tai terveisiä hän lähettäisi paikkakunnan nuorille, jotka haaveilevat oman musiikin tekemisestä.

- Vaikka olisi puutteelliset työkalut, siitä ei tarvitse välittää. Jos pystyy äänittämään, pystyy myös julkaisemaan. Olen usein jäänyt musiikin tekemisessä loukkuun juuri tuohon, että on tuntunut, että ei ole oikeanlaista ohjelmaa tai oikeaa äänityskalustoa. Loppujen lopuksi voi äänittää vaikka puhelimella. Tärkeintä on, että vain tekee, Tikkanen kannustaa.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Elämässä tulee välillä vastaan pettymyksiä. Itse näen, että pettymysten hetkillä otetaan miehestä tai naisesta mittaa. Pettymyksen tunteen hallinta, s...
Lemmikit ja lapset ovat sellaisia asioita, joista kaikkien oletetaan usein automaattisesti pitävän. Ainakin saattaa joutua perustelemaan erittäin varo...
Uuden tarinan alku. Näin kuvailisin tätä hetkeä, kun kirjoitan armeijan punkassa ihka ensimmäistä blogitekstiäni Ylä-Karjalan nettisivuille. Olisi ken...