Julkaistu    |  Päivitetty 
Juho Snicker

"Nyt tilat ovat kuitenkin raikkaan oloiset" – Juuso Laurosen ja Alpo Ruokolaisen mielestä kirjaston uudet nuorten tilat ovat selvä parannus edellisiin

Alpo Ruokolainen ja Juuso Lauronen viihtyvät aiempaa paremmin takana olevan Nurmes-talon uusituissa kirjaston tiloissa. Juho Snicker Alpo Ruokolainen ja Juuso Lauronen viihtyvät aiempaa paremmin takana olevan Nurmes-talon uusituissa kirjaston tiloissa.

Nurmeksen kirjasto koki suuren muutoksen kahden vuoden aikana tapahtuneen remontin aikana, ja samalla sen nuorisolle osoitettu puoliskokin syntyi. Kirjastoa aiemmin käyttäneet nuoret olivat aluksi vähemmän kirjaston uudella puolella, mutta nyt heitä on alkanut näkyä yhä enemmän ja enemmän uudella puolella.

Kirjastossa koulutehtäviään tekevien Juuso Laurosen ja Alpo Ruokolaisen mielestä kirjaston nuorten tilat ovat parantuneet. Lauronen sanoo kirjaston uuden puolen olevan paljon parempi kuin aiempi ankeampi tila, joka oli liian ahdas. Ruokolainen ei enää muistanut, millainen kirjaston nuorten osio oli aiemmin.

- Nyt tilat ovat kuitenkin raikkaan oloiset, hän toteaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Laurosen mukaan kirjaston uusissa tiloissa on myös mukavampaa kuin aiemmissa. Hänen mielestään tila vie mennessään. Ruokolainen komppaa Laurosta ja sanoo, että aika rientää mukavasti kirjoja lukiessa ja etsiessä.

- Aika rientää, kun täällä on hiljaista ja rauhallista, mistä erityisesti nautin, Ruokolainen toteaa.

Laurosen mukaan uudessa tilassa on myös helppoa on opiskella ja hengata aiempaan verrattuna. Ruokolaisen mielestä kirjasto on nyt hyvin kotoisa ja lämmin paikka.

- Uudistus toi useammille muillekin nuorille varmaan uusia paikkoja ja asioita, hän toteaa.

Uusia kirjoja

Alpo Ruokolainen ja Juuso Lauronen ovat hyödyntäneet kirjastoa aiemmin muutamissa asioissa. Ruokolainen kävi usein kirjastossa lataamassa puhelimen ja matkalaturin akkuja, koska hän viettää usein aikaa puhelimella pelaten. Hän teki myös koulutehtäviä kirjastossa, mikä on hänen mielestään antoisampaa kuin kotona rauhallisuuden vuoksi.

- Lainasin vain kirjoja ja lueskelin niitä, Lauronen tiivistää.

Muuten vapaa-aikaa ei aiemmin tullut kirjastossa oikeastaan vietettyä, mutta uudistuksen myötä uuden pehmustetun, portaikko-tyylisen rakennelman luona ollessa on heidän mielestään ollut myös mahtavaa lukea kirjoja.

Uudistuksen myötä on ollut myös helpompaa löytää uusia kirjoja. Lauronen kertoo, että hän lainasi aiemmin toimintaa sisältäviä kirjoja, koska nämä auttoivat pitämään kirjan juonesta. Sen seurauksena hän oli yleensä samalla osastolla lainaamassa kirjoja, kun taas nykyään koulunkin takia hän on joutunut valitsemaan erilaisempia kirjoja.

- Uudistuksen tuoma löytäminen on ollut mahtavaa, sillä olen jo kyllästynyt samanlaisiin kirjoihin. Koen myös, että kirjat ovat lähempänä sydäntä.

Ruokolainen taas kertoo lukevansa romantiikkaa sisältäviä kirjoja, koska niissä olevat ristiriitaisuudet ja komplikaatiot ovat yleensä mielenkiintoisempia kuin useassa rikoskirjassa. Aiemmin kirjastossa on mennyt Ruokolaisenkin mielestä moni kirja ohitse. Parhaiten hän löysi kirjoja surffaustyylillä, kun hänen puhelimensa latautui.

- Eli vain päädyin jollekin hyllylle, luin jotain kirjaa muutaman sivun ja päätin, luenko sitä vielä enemmän vai en. Sillä tavalla löysin myös romanttiset kirjat ja tajusin rakkaustarinoiden nappaavan.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Kommentoi

Uusimmat blogikirjoitukset

Tai siis tarkemmin, kaikki yksi tietä vievät Murtovaaralle, mutta muuten alueelle pääsee monesta suunnasta. Ennen muinoin Murtovaaran Kruununmetsätorp...
Tämä kesä on ollut itselleni poikkeuksellinen. Höljäkän metsien sijasta olen viettänyt sen kaupungissa. Vaikka iso osa kesästäni onkin mennyt töissä, ...
5.7.2021 lähdin kohti Kajaania, Kainuun prikaatia. Vajaa vuosi myöhemmin 8.6.2022 palasin Nurmekseen. Toki siinä välissä kävin lomilla ja vietin aikaa...