Saimaan siivellä kansainvälisiä ruokamatkailijoita Nurmekseenkin – "Taste Saimaa sisältää Saimaan ympärillä laajalla alueella olevaa tarjontaa"
Matkailutoimijat täyttivät kilvan ensi vuoden yhteistä kalenteria paikallisilla tapahtumatiedoillaan. Kuva: Lea Kuokkanen
Kansainvälisen ruokamatkailijan houkutteleminen meille tuttujen karjalaisten makujen äärelle on monen tekijän summa. Näkyvyyttä haetaan nyt yhdistämällä maut ja kulttuuri gastronomiseksi paketiksi, jonka markkinointi nojaa alueelle haettuun eurooppalaiseen meriittiin: Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -status (ERG) tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Ensi vuosi on Saimaan gastronomian juhlavuosi 2024.