play

Esko Jääskeläinen ei päässyt jatkoon Taitaja 2023 -semifinaalissa – Kisasta jäi kuitenkin hyviä kokemuksia

Esko Jääskeläinen opiskelee toista vuotta sähköalaa Riverian Lieksan koulutusyksikössä.

Esko Jääskeläinen opiskelee toista vuotta sähköalaa Riverian Lieksan koulutusyksikössä. Kuva: Martti Heikkinen

Martti Heikkinen

Riverian Lieksan koulutusyksikön sähköalan nurmeslainen opiskelija Esko Jääskeläinen ei yltänyt finaaliin Taitaja 2023 -kilpailussa. Sähköasennuslajin semifinaaliin Iisalmessa 1. helmikuuta osallistunut Jääskeläinen ei ole kuitenkaan pettynyt finaalipaikan kariuduttua.

– Ei minua harmita yhtään. Loppuun asti ja viimeiselle minuutille saakka minä kilpailutyötä tein. Työ ei tullut ihan kuudessa tunnissa valmiiksi, mutta kaiken tein loppuun saakka huolellisesti, Jääskeläinen kertoo.

Hän pohtii olleensa ehkä liiankin huolellinen ja tarkka kilpailutyötä tehdessään.

– Eniten aikaa törsääntyi siihen, kun mietin, tulevatko kaikki johdot laitettua hienosti ja suoraan. Paineita ja stressiä oli kilpailun alussa, mutta ehkä ensimmäisen tunnin aikana ne jo katosivat.

Jääskeläinen pitää Taitaja-kisaan osallistumista kivana kokemuksena, josta jäi hyvä fiilis. Hän sanoo saaneensa kilpailusta paljon mietittävää omaan työhönsä ja myös vinkkejä tulevaisuutta varten.

– Tuomareilla ei ollut mitään huomautettavaa esimerkiksi työturvallisuusasioiden tiimoilta, mikä on mielestäni hyvä juttu. Voisin osallistua ensikin vuonna, silloin voisi mennä jo paremmin. Aiomme vielä treenata nyt käytyä kisatehtävää valmentaja Pertti Kortelaisen kanssa uudemman kerran, Jääskeläinen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ammattitaidon SM-kisan, Taitaja 2023 -kilpailun finaalit järjestetään Espoossa toukokuussa.

Uutisten viikon kunniaksi Ylä-Karjala julkaisee viikolla 5 kaikki lapsiin ja nuoriin liittyvät jutut ilmaiseksi verkkolehdessä.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta