play

Kummiluokka toimittajina: Lapsuuden ammattihaave ei toteutunut, rehtoriksi pääsi

Valtimon koulun rehtori Katri Korhonen työhuoneessaan.

Valtimon koulun rehtori Katri Korhonen työhuoneessaan. Kuva: Olivia Davenport

Olivia Davenport, Mila Meriläinen ja Tanja Timonen

Katri Korhonen pääsi vuoden alusta rehtoriksi Valtimon koululle. Hän kaipasi uusia haasteita, koska oli ollut jo niin kauan opettajana, ja kun hänelle tuli mahdollisuus rehtorin työhön, hän otti sen ilomielin vastaan.

– Kun kerran tuli se olo, että haluaisi tehdä vaikka jotain muutakin, Korhonen sanoo.

Rehtorin työn hän aloitti 44-vuotiaana. Rehtorin työ on Korhosen mukaan haastavaa sekä myös hauskaa. Siinä joutuu ottamaan kantaa moniin asioihin, monia asioita pitää selvittää ja ottaa huomioon.

Valtimon koululta on löytynyt sopiva työ Korhoselle. Hän tuli ensin vain sijaiseksi vuonna 2019 tammikuussa ykkösluokan opettajaksi. Sitten Valtimolla jatkuivat työt, hän viihtyi täällä ja päätti jäädä.

Työssään hän pitää muiden kanssa olosta, asioiden organisoimisesta ja järjestelystä sekä ongelmien ratkomisesta. Ikävien asioiden käsittely ja niiden selvittely ei ole niin kivaa.

– En aio vaihtaa työpaikkaa, Korhonen kommentoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Korhosen lempikouluaineet ovat ympäristöoppi ja biologia. Hän opettaa elämänkatsomustietoa useammalle luokka-asteelle rehtorin työn ohella.

Kun Korhonen oli lapsi, hän kuvitteli, että hänestä tulee isona arkeologi. Se ei valitettavasti toteutunut, vaan rehtoriksi päädyttiin.

Korhonen pyrkii lopettamaan työt kello 16. Päivän aikana Korhosella on ruoka- ja teetauko sekä välillä muitakin pieniä hengähdystaukoja. Taukojen aikana ehtii kysellä muilta opettajilta päivän kuulumiset.

Koulun ruuasta Korhonen on sitä mieltä, että se on hyvää ja monipuolista, mutta hän ehtii enää harvemmin käydä syömässä koulun ruokalassa.

Vapaa-aikansa Korhonen viettää perheensä ja hänen omin sanoin kuvailemansa eläinlauman kanssa, mukavaa perheen keskeistä aikaa.

– Jos kiinnostaa monipuolinen ja jokseenkin haastava tehtävä lasten ja nuorten kanssa, niin kannattaa ainakin kokeilla, Korhonen rohkaisee rehtoriksi haaveilevia.

Kummiluokka toimittajina
  • Ylä-Karjalalla on Valtimon koululla kummiluokka, jonka kanssa on tehty joka vuosi jotain lehteen ja sen tekemiseen liittyvää.

  • Yhteistyö alkoi syksyllä 2018, ja oppilaat ovat nyt 6. luokalla.

  • Viimeisenä ohjelmassa oli juttujen teko. Kaikki jutut julkaistaan verkkolehdessä helatorstaina.

  • Oppilaat ovat tehneet kaikki jutut alusta loppuun eli miettineet aiheet ja kysymykset, tehneet haastattelut, ottaneet kuvat ja kirjoittaneet jutut.

  • Yhteistyö Valtimon koulun kummiluokan kanssa päättyy tänä keväänä.

  • Ensi syksynä Ylä-Karjalan uutena kummiluokkana aloittaa Kirkkokadun koulun 1. luokka.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta