play

Ylä-Karjalan kesätorien h-hetki lähestyy – Tänä vuonna luvassa on kahdeksan ohjelmallista toripäivää

Kuva on Kauppatorilta viime vuodelta.

Kuva on Kauppatorilta viime vuodelta. Kuva: Henri Jokela

Tuire Haverinen

Ylä-Karjalan ohjelmalliset kesätorit alkavat pyöriä ensi maanantaina 12. kesäkuuta. Tänä kesänä toreja pyörittämässä on uusi emäntä Suvi Komsa ja hänen yrityksensä Komart ky.

– Kauhusta kankeana olen. En varmaan nuku edellisenä yönä. Mutta eiköhän ne hyvin mene, kun mukana on porukkaa, jotka ovat aina olleet toreilla. Eivätköhän he opeta, Komsa naurahtaa, kun h-hetki alkaa lähestyä.

Tänä vuonna toripäiviä on vähemmän Kauppatorilla kesäkuun toripäivän ollessa ainoa koko Nurmeksen alueella. Komsalta on asiasta jo kyselty, että miksei toripäiviä ole tuttuun tapaan joka maanantai.

– Olen sanonut, että torille saa mennä myymään, vaikka ohjelmaa ei olisikaan.

Heinäkuussa toripäiviä on yhteensä kuusi paikan vaihdellessa Valtimon Puukoululta Porokylän torille ja Kauppatorille. Elokuussa ohjelmallisten toripäivien kausi päättyy Kauppatorilla lauantaina 12. elokuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Komsa on teemoittanut jokaisen toripäivän ja luvassa on muun muassa kulttuuria ja kukkia, sadonkorjuun aikaa ja meidän Nurmesta. Ohjelmistossa on esimerkiksi monenlaista musiikkia, taikuri Tapio Salomaa ja kansantieteilijä Eero Peltonen, joka laulattaa ja kertoo tarinoita. Jokainen toripäivä aloitetaan ajankohtaisen henkilön pitämällä avajaistervehdyksellä.

– Tarkoituksena on, että toripäivät eivät muuttuisi älyttömästi, vaan pysyisivät ihanana kesätorina.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta