play

Porokylään yökerho – Kellariravintola herää henkiin vielä tämän vuoden aikana

Kai Kotivuori, Jukka Hynynen ja Marjut Heikura suunnittelevat somistavansa yökerhoa vanhoilla levynkansilla.

Kai Kotivuori, Jukka Hynynen ja Marjut Heikura suunnittelevat somistavansa yökerhoa vanhoilla levynkansilla. Kuva: Emma Korhonen

Anu Saarelainen

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 1.11.2023.

Porokylään avataan loppuvuoden aikana retrohenkinen yökerho.

Yökerhohankkeen takana on Kai Kotivuoren ja Jukka Hynysen yritys Nurmeksen Kyläbaarit oy, jonka toinen ravintola on satamassa toimiva rantabaari, joka sai kesällä anniskeluluvat.

Kotivuoren mukaan rento, retrohenkinen rantabaari otettiin hyvin vastaan monenikäisten keskuudessa. Kävijöitä oli kesällä 18-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin.

– Asiakkailta on tullut toiveita, että saataisiin talviajalle jonkinlaista jatkoa, Kotivuori kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ravintolan nimeksi tulee Starcircus. Hynynen kertoo, että nimi keksittiin eräästä konkurssihuutokaupasta ostetusta valomainoksesta, jossa lukee Circus. Valokylttiä on tarkoitus käyttää ravintolan sisutuksessa.

Perinteikkäät tilat

Uusi ravintola tulee perinteikkäisiin ravintolatiloihin. Yritys on vuokrannut tilat Porokylänkatu 29:ssä sijaitsevan talon kellarikerroksesta Kiinteistö Kontro oy:ltä.

Samassa paikassa on toiminut muun muassa ravintola Ankkuri ja sitä ennen Kellariravintola. Tiloissa on viimeksi ollut ravintolatoimintaa vuonna 1996.

– Tämä tila on alun perinkin rakennettu ravintolatilaksi. Tilaa ei ole haluttu remontoida muuhun käyttöön, olemme odottaneet, että tähän tulisi ravintolayrittäjä, Ari Kontro kertoo.

Talo on rakennettu vuonna 1956. Sen on omistanut Osuusliike Raja-Karjala. Katutasossa on toiminut ruokakauppa.

– Kyselin tätä tilaa jo vuosi ennen korona-aikaa. Silloin asia jäi, ja onneksi siinä tilanteessa jäi, Kai Kotivuori kertoo.

Uudelleen ajatus syntyi, kun Kotivuori ja Jukka Hynynen huomasivat molemmat haaveilevansa retrohenkisestä baarista, jossa soi ysäri- ja kasarimusiikki nykyhittejä unohtamatta.

– Meillä molemmilla on intohimo ysäriin. Se on meillä vahvuus, Kotivuori sanoo.

Retrohenkeä vaalitaan

Uudet yrittäjät ihastelevat vanhaa punatiilistä baaritiskiä. Tanssilattiakin on jo ennestään olemassa. 1990-luvun henki saa paikassa näkyä edelleen, ja sitä aiotaan korostaa esimerkiksi 1990-luvun levyjen kansilla.

– Paikasta on tarkoitus tehdä myös sporttihenkinen, Jukka Hynynen sanoo.

Yksi nurkkaus aiotaankin somistaa Nurmeksen Seppoihin liittyvällä rekvisiitalla.

Yrittäjät aikovat itsekin olla osittain töissä yökerhossa, mutta iso vastuu baarista annetaan Marjut Heikuralle, joka on alan ammattilainen. Hynysellä on päätyö Terrafamen kaivoksella ja Kotivuorella on myös muuta yritystoimintaa.

Starcircuksen toiminta painottuu perjantai- ja lauantai-iltoihin, mutta suunnitteilla on myös myös arkipäivän levytanssit, opiskelijailtoja, limudiscoja sekä erilaisia teemailtoja.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta