play

Ei jouduttukaan maan alle – Nurmeksen lukion uudet tilat jopa ylittivät odotukset

Nuppu Tuovinen (vas.) ja Ronja Korhonen viettävät väli- ja hyppytuntia abiluokassa.

Nuppu Tuovinen (vas.) ja Ronja Korhonen viettävät väli- ja hyppytuntia abiluokassa. Kuva: Valtteri Pyykönen

Valtteri Pyykönen

Viime talvena Nurmeksen lukion opiskelijat sekä opettajat joutuivat siirtymään kevätlukukauden ajaksi parakkeihin lukion remontoinnin takia. Nyt vihdoin, puolen vuoden odottelun jälkeen remontti on saatu päätökseen ja lukion väki on päässyt tutustumaan upouusiin lukion tiloihin.

Nurmeksen lukion abiturientit Nuppu Tuovinen sekä Ronja Korhonen kertovat olleensa positiivisesti yllättyneitä uusiin tiloihin. He kertovat, että tilat ovat paljon modernimmat sekä raikkaammat.

– Arvelin ensin, että jouduttaisiin olemaan maan alla ikkunattomissa luokissa, mutta valoisat ja mukavat tilat ovat todella hyvät ja ovat ylittäneet ainakin omat odotukseni, Tuovinen toteaa.

Odotukset ovat ylittyneet myös äidinkielen lehtori Virpi Timosen kohdalla.

– En ollut kuvitellut, että tilat olisivat näin hienoja. Olin kylläkin nähnyt havaintokuvia tiloista remontin aikana, mutta niistä ei välittynyt tälläinen kuva, Timonen kertoo.

Lukion uudet aulatilat ovat opiskelijoiden mielestä modernit ja aiempia paljon raikkaammat.

Lukion uudet aulatilat ovat opiskelijoiden mielestä modernit ja aiempia paljon raikkaammat. Kuva: Valtteri Pyykönen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Positiivisia yllätyksiä on löytynyt uusista tiloista paljon. Erityisesti esille nostetaan yksityiset pienryhmätilat, joita ei entisessä lukiossa ollut. Myös tilan paljous sekä sisustus on ilahduttanut niin opiskelijoita kuin opettajiakin.

– On ollut kiva nähdä, kuinka esteettömyys on otettu huomioon remontissa. Esimerkiksi pyörätuolia käyttäville on rakennettu hissi, jonka avulla pääsee kulkemaan ylä- ja alakerran välillä. Myös yksityiset vessatilat ovat olleet mielestäni hyvä ratkaisu, Korhonen mainitsee.

– Olen pitänyt omasta luokasta sekä sen edessä olevasta aulasta suuresti. Opetusta on pystynyt levittämään aulatiloihin, jossa opiskelijat voivat keskittyä ja olla rauhassa. Luokassani on myös aivan ihanat verhot, jotka piristävät mieltä, Timonen lisää.

Parannettavaakin löytyy

Opiskelijat kertovat, että monet ovat olleet hieman tyytymättömiä abien oman oleskelutilan järjestelyihin. Ennen lukion remonttia oli ollut tapana, että abiluokkaan on saanut tuoda muun muassa kahvin- ja vedenkeittimen. Nyt uusissa tiloissa se ei ole ollut mahdollista Riverian asettamien säädösten mukaan, sillä koneisiin liittyy tulipaloriski.

– Itseäni ainakin ärsytti, kun sai kuulla rehtorilta, ettei saadakaan omaa kahvinkeitintä meidän abiluokkaan. Moni oli sitä odottanut ja moni myös pettyi kuullessaan nämä uutiset, Nuppu Tuovinen harmittelee.

– Onneksi saatiin kuitenkin ihkaoma jääkaappi tänne, Ronja Korhonen lisää.

Entisissä tiloissa moni valitti usein päänsäryistä, mutta nyt niitä on ilmaantunut vähemmän.
Nuppu Tuovinen

Myös vessoista ja luokkatiloista löytyy parannettavaa.

– Taulutilaa on ainakin omassa luokassani liian vähän ja taulut ovat hieman korkealla. Vessoihin toivoisin jonkinlaisia tasoja, joiden päälle voisi laittaa esimerkiksi silmälasit sekä puhelimen, Virpi Timonen miettii.

Ilmanlaatu parantunut

Suuri osa 1970-luvulta peräisin olevista tiloista purettiin remontissa kokonaan pois ja tiloja siirrettiin rakennuksen alakertaan.

– Muistojen ja perinteiden kannalta vanhoja tiloja tulee ikävä. Olisi ollut mukava jatkaa samassa abiluokassa, jossa muutkin abit ovat olleet, Ronja Korhonen sanoo.

– Edellisen lukion tiloja ei todellakaan tule ikävä. Rehellisesti sanottuna ne olivat rumat ja aikansa eläneet, ja luokissa oli myös todella huono ilma, Virpi Timonen toteaa.

Myös opiskelijat ovat huomioineet ilmanlaadun parantuneen.

– Entisissä tiloissa moni valitti usein päänsäryistä, mutta nyt niitä on ilmaantunut vähemmän, mikä voisi johtua paremmasta ilmasta näissä uusissa tiloissa, Nuppu Tuovinen pohtii.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta