play

Uutisten viikolla panostetaan nuoriin ja lapsiin – Viikko aloitetaan Ylä-Karjalan podcastilla

Uutisen viikon keulahahmona on Jere Pöyhönen eli Käärijä. Kuva on Ilosaarirockista viime kesältä.

Uutisen viikon keulahahmona on Jere Pöyhönen eli Käärijä. Kuva on Ilosaarirockista viime kesältä. Kuva: Odessa Koskelo

Tuire Haverinen

Ensi viikolla vietetään jälleen Uutisten viikkoa. Uutismedian ja koulujen ja päiväkotien yhteisen Uutisten viikon aikana tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Uutisten viikkoa järjestää Uutismedian liitto ja se on yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista Suomessa.

Myös Ylä-Karjala osallistuu viikkoon monipuolisesti. Viikko aloitetaan toimitussihteeri Tuire Haverisen ja mediamyyjä Tuire Turusen podcastilla, jossa parivaljakko pureutuu tällä kertaa mediakritiikkiin. Käsittelyssä ovat muun muassa kuvien ja videoiden manipuloinnit, mainokset ja Tiktok. Podcast julkaistaa verkkolehdessä maanantainaamuna.

Pitkin viikkoa verkkolehdessä julkaistaan lapsiin ja nuoriin liittyviä juttuja, kuten peliharrastuksesta, ystävyydestä ja Planin lastenhallituksesta. Ensi viikolla julkaistaan myös Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen Mediatiimin vuoden ensimmäinen juttu. Kaikki lapsiin ja nuoriin liittyvät jutut ovat Uutisen viikon kunniaksi ilmaiseksi luettavissa verkossa.

Myös torstaina ilmestyvässä printtilehdessä on nyt panostettu erityisesti nuoriin ja lapsiin liittyviin juttuihin.

Uutisten viikon teemana on ”Löydä oma juttusi”, jolla haastetaan lapsia ja nuoria pohtimaan omia unelmiaan ja sitä, millaisista palasista haluaa rakentaa oman polkunsa. Samalla tuodaan esiin uutismedian merkitystä luotettavan tiedon ja inspiroivien tarinoiden välittäjänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta