play

Tilat yllättivät positiivisesti – Nurmeksen lukiolaiset ovat totutelleet väistötiloihin lukion remontin takia

Lukiolaiset Siiri Kettunen ja Iida Könttä olivat positiivisesti yllättyneitä lukion väistötiloista, ainoaksi ongelmaksi nousi yhteisten tilojen puuttuminen.

Lukiolaiset Siiri Kettunen ja Iida Könttä olivat positiivisesti yllättyneitä lukion väistötiloista, ainoaksi ongelmaksi nousi yhteisten tilojen puuttuminen. Kuva: Marjaana Kortelainen

Alina Korhonen ja Marjaana Kortelainen

Nurmeksen lukiolaiset muuttivat kevääksi väistötiloihin, koska lukion tilat Riverialla joutuivat remonttiin ja osittain purkamisen kohteeksi. Lukiolaiset ovat totutelleet väistötiloihin lähes pari kuukautta.

Lukulomalle päässeet abiturientit Iida Könttä ja Siiri Kettunen ovat olleet positiivisesti yllättyneitä väistötiloista.

– Tosi hyvä tällaiseksi väistötilaksi, vaikka onkin tehty niin lyhyellä aikavälillä, he toteavat.

Väistötiloihin muuttaminen ei ole tuottanut runsaasti päänvaivaa myöskään lukion henkilökunnalle. Rehtori Timo Karppisen mukaan tilat ovat aika kompaktit, mutta onneksi opetusryhmät ovat kohtuulliset.

– Tilat on varustettu niin, että paikkoja on 24 opiskelijalle per luokkatila. Jos ryhmät olisivat isommat, niin tulisi ongelmia. Työssä auttoi pitkä kahden viikon joululoma. Ensimmäinen viikko meni koulun tyhjennyksessä, kun 2. tammikuuta entisen koulun oli määrä olla tyhjänä. Uuden vuoden jälkeinen viikko meni väistötilan järjestelyissä, Karppinen kertoo.

Mielestäni tämä on väistötilaksi kuitenkin viihtyisä ja tähän täytyy vain totutella.
Virpi Timonen
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Äidinkielen lehtori Virpi Timonen joutui muuton seurauksena tekemään kurssijärjestelynsä uusiksi.

– Opettaminen on täällä samanlaista, mutta taulutila on liian pieni aiempaan verrattuna. En ole myöskään voinut järjestää puhetaidon kurssia samaan tapaan kuin aiempina vuosina.

– Mielestäni tämä on väistötilaksi kuitenkin viihtyisä ja tähän täytyy vain totutella, koska on ymmärrettävää, ettei luksuskoulua ole voitu järjestää, hän jatkaa.

Karppinen kiittää opiskelijoita ja oppilaita ymmärryksestä.

– Onneksi opettajat ja opiskelijat ovat sopeutuvaisia ja ymmärtävät tilanteen.

Tilan puutetta

Parakeissa olisi kuitenkin parantamisen varaakin.

– Ainoa asia, joka minua mietityttää, on opiskelijoiden aamupuurolla käyminen, koska aikaa on vähän ja tiedämme sen olevan lukiolaisille tärkeä, Timo Karppinen murehtii.

– Mielestäni vaivaa aiheuttavat luokkien läpi kulkeminen ja siksi nopea piipahdus opettajainhuoneessa jää nyt tekemättä. Vapaatuntien aikana ei ole tilaa tehdä töitä, Virpi Timonen harmittelee.

Iida Könttää ja Siiri Kettusta harmittaa myös tilan puute.

– Meillä ei ole yhteisiä vapaa-ajanvietto tiloja ja äänieristys on vähän puutteellinen, he toteavat.

Kirjoituksista päänvaivaa

Ylioppilaskirjoitukset järjestetään tänä keväänä Kirkkokadun yläkoulun alasalissa, mikä on jakanut paljon mielipiteitä opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa.

– On vaikeaa sanoa etukäteen, mitä kirjoituspaikalta odottaa, Iida Könttä toteaa.

– Aiemmin oli rauhallisempaa, kun kaikki eivät ole olleet samassa tilassa. Toivottavasti he, jotka tarvitsevat erillisen tilan kokeisiin, saisivat sen, Siiri Kettunen toivoo.

Kettunen ja Könttä suhtautuvat kirjoituksiin kuitenkin positiivisella asenteella.

Virpi Timonen kertoo järjestelyjen olevan tuttu juttu.

– Vanha tuttu, ennen vanhaan kirjoitukset olivat alasalissa. Ei tuota ongelmia muille kuin rehtorille ja tietoteknillisille henkilöille, Timonen naurahtaa.

Toivottavasti he, jotka tarvitsevat erillisen tilan kokeisiin, saisivat sen.
Siiri Kettunen

Timo Karppisen mukaan ylioppilaskirjoitusten järjestäminen teetättää kovasti työtä, kun yhtä kertaa varten pitää järjestää ylioppilaskirjoitukset Kirkkokadun koululla. Kirjoitukset haittaavat myös muita tahoja.

– Ylioppilaskirjoitukset haittaavat peruskoulun toimintaa, eivätkä iltakäyttäjät voi myöskään tulla käyttämään salia. Tarkasti pitää miettiä, miten sali kalustetaan, koska vain yksi sali on käytössä. Erityistiloja ei voida järjestää, Karppinen toteaa.

Karppisen mukaan remontin jälkeen tilanne paranee.

– Uusien tilojen remontissa ylioppilaskirjoitukset on otettu hyvin huomioon, hän sanoo.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajien tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta