play

Epelit netissä – Siun soten uudessa peliryhmässä puhutaan pelikulttuurista ja pelataan

Valtimolainen Harri Sallinen pelaamassa Apex Legends -nettipeliä viisi vuotta sitten.

Valtimolainen Harri Sallinen pelaamassa Apex Legends -nettipeliä viisi vuotta sitten. Kuva: Risto Kuittinen

Lea Kuokkanen

Siun soten lapsiperhepalveluissa pilotoidaan virtuaalista Epeli-peliryhmätoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää nuorten ymmärrystä digitaalisesta pelaamisesta. Tavoitteena on myös tukea 13–17-vuotiaita nuoria löytämään uusia kaverikontakteja saman mielenkiinnon kohteen ääreltä Pohjois-Karjalasta, Siun soten tiedotteessa kerrotaan.

Toimintaa ohjaavat Siun soten ammattilaiset, jotka ovat suljetussa virtuaalisessa peliympäristössä läsnä kokoontumisen ajan. Peliryhmän tapaamiset koostuvat yhteisöllisestä pelaamisesta, keskustelusta ja pelikasvatuksellisista esityksistä. Myös media- ja pelilukutaitoja kehitetään.

Nuoria kannustetaan miettimään omaa suhdetta pelaamiseen, sosiaalisen median alustojen käyttöön sekä tuetaan toimimaan vastuullisesti ja tiedostavasti virtuaalisessa ympäristössä.

Kevätkauden "epelit" alkavat tiistaina 30. tammikuuta ja kiinnostuneita mahtuu vielä mukaan. Peliryhmään liittymistä edeltää aina tilannetta ja tulevaa kartoittava nuoren ja peliryhmän ohjaajan etätapaaminen, johon myös nuoren huoltaja voi halutessaan osallistua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Tärkeintä on, että yhteinen pelikokemus olisi jokaiselle mieluinen. Ryhmässä nuoret voivat osallistua pelaamiseen itselleen mieluisalla tavalla ja pääsevät näyttämään omia pelitaitojaan ohjaajille, jotka toimivat tapaamisissa turvallisina aikuisina, kertoo peliryhmätoiminnan ohjaaja Miika Miljuhin tiedotteessa.

– On yllättänyt positiivisesti, että erityisesti pelikasvatukselliset keskustelut ovat nousseet yhteisöllisen pelaamisen ohitse suosiossaan, Miljuhin jatkaa.

Oikaisu ke 24.1. klo 8.03: Korjattu tieto ryhmän aloittamisajankohdasta.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta