play

Lukijan joulutarina: Kissojen joulunviettoa

Joulutarina kertoo kissojen joulunvietosta.

Joulutarina kertoo kissojen joulunvietosta. Kuva: Leena Rissanen

Lukijan kirjoitus

Kissa Raatikainen halusi jäädä jouluksi kotiin. Vaihtoehtona olisi kolmen päivän hoitolareissu. Ihan mukava siellä oli viimeksi ollut, ei siinä mitään. Siellä tapasi monenlaista kulkijaa ja juttua riitti.

”Mutta kun sitä juttua oli niin paljon, että ei saanut nukuttua”, Raatikainen selitti ihmisemolleen. Ja myös kolmosen kissa Ahonen sai jäädä kotiin. Hehän voisivat pitää seuraa toisilleen ja olisivat talon vahtina. Jostain syystä emosta huvitti, mutta niinpä vain, asiaa sulateltuaan ihmiset sopivat ja se olisi sillä selvä.

Varhain jouluaattoaamuna kissat kävivät kävelyllä. He tapasivat vanhan Jermu-kollin, joka piti Obotan ja lähikaupan jyrsijä- ja hiirikantaa aisoissa. Jermu oli hyvin reviiritietoinen, mutta näin joulun aikaan hän ei viitsinyt kissoille piruilla. Se oli sellainen kirjoittamaton sääntö. Hiiriperhe Heikkinen tanssahteli kuusen ympärillä Pantion talon pihassa. Joulurauha ulottui heihinkin. Pienellä varauksella tosin.

Illalla syötiin jouluruoaksi kanan minifileitä ja Sensation-raksuja. Jälkiruoaksi oli Anti Hairball -herkkutyynyjä. Emonen oli jättänyt heille Viidakkokirja dvd:n katsottavaksi. Ihana tuo tiikeri Shere Khan, hyrisi Ahonen. Raatikainen fanitti pantteri Bagheeraa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskiyöllä kulmakunnan eläimiä kokoontui palotorille ison männyn liepeille. Kirkon naakat naksuttelivat kuusessa ja hiiriperheet lauloivat heleästi neliäänistä Sinivuorten yötä. Kissoja oli paikalla tusina, muutama ihminen oli tullut koiriensa kanssa. Orava Sonninen esitti joulurunon.

Vähän siinä sitten leikittiin, ja kotona myös. Pari kukkaa kärsi vaurioita ja verhotanko putosi. Oijoi. Mutta hauskaa oli kyllä!

Emo Raatikainen oli nuivana, kun tuli maanantaina sukuloimasta. Huusi: ”Millaista elämää täällä on taas pidetty!” ”No kuule, ihan kissojen yötä ollaan pidetty”, huusi Kissa takaisin. ”Onhan itselläsikin silmä mustana. Että mitä oot itte tehny!?” He katsoivat toisiinsa ja purskahtivat nauruun. Se on se, kun emonen on poissa, tanssivat kissat pöydillä nassepolkkaa.

Riikka Auvinen

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta