play

“Tulevaisuuden visiossani olen Kuopiossa opiskelemassa lääketiedettä kissojeni kanssa” – Abiturienttien loppukevät on kiireistä aikaa

Emma Pehkonen unelmoi olevansa tulevaisuudessa Kuopiossa opiskelemassa lääketiedettä kissojensa kanssa.

Emma Pehkonen unelmoi olevansa tulevaisuudessa Kuopiossa opiskelemassa lääketiedettä kissojensa kanssa. Kuva: Valtteri Pyykönen

Valtteri Pyykönen

Maaliskuun koitos, ylioppilaskirjoitukset sekä yhteishaku, on nyt ohi, ja abiturientit saavat innolla odottaa niin kirjoitusten tuloksia kuin lakkiaisiakin.

Nurmeksen lukion opiskelijoiden Emma Pehkosen ja Saana Kokkosen mielestä kirjoituksista jäi hyvä mieli omista tavoitteista riippumatta. Kokeisiin valmistautumiseen he hyödynsivät erilaisia nettikursseja, kuten Mafynettiä, sekä Worddive-sovellusta.

– Näihin kirjoituksiin en valmistautunut yhtä hyvin kuin syksyllä, mutta esimerkiksi Mafynetin-kurssit olivat todella hyödyllisiä ja auttoivat lukemisprosessissa, Pehkonen kertoo.

– Kirjoituksista jäi hyvä mieli, ja saavutin myös omat tavoitteeni, jos pisterajoissa ei ole tällä kertaa suurta heittoa, Kokkonen lisää.

Pehkonen on hakenut yhteishaussa opiskelemaan lääketiedettä. Hän kuitenkin toteaa, ettei haulla ollut merkitystä, sillä alustavien tulosten perusteella hän ei pääsisi heti ensimmäisellä yrityksellä opiskelemaan.

– Yhteishaulla ei ollut sinänsä väliä, kun en olisi päässyt todistuksella mihinkään haluamaani lääkikseen, Pehkonen harmittelee.

Kokkonen sanoo hakeneensa Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan biologiaa.

– Pyrin pääsemään yliopistoon todistusvalinnalla ja alustavien tulosten perusteella pääsen sisään, hän toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokkonen kertoo, että lukion loppuminen tuntui aluksi oudolta, sillä arki pyöri niin pitkään kirjoituksiin valmistautumisessa. Hän jatkaa, että on onneksi löytynyt paljon muutakin tekemistä ja uusi arki on tuntunut helpottavalle. Pehkosella on herännyt sen sijaan haikeita tunteita, mutta myös Kokkosen tapaan olo tuntuu nyt helpottuneelta.

– Pitkä koulu-ura on nyt ohi tältä erää ja pääsee uusiin maisemiin, Pehkonen toteaa.

Työntekoa ja muuttoa

Kirjoitusten jälkeiselle ajalle abiturientit ovat ehtineet jo löytää tekemistä. Emma Pehkonen on hakenut ja tehnyt töitä sekä miettinyt valmiiksi ylioppilaskirjoitusten uusimista. Kokkonen on muuttanut Joensuuhun ja päättänyt ottaa hieman aikaa itselleen rankan opiskelu-urakan jälkeen.

– Nyt kirjoitusten jälkeen olen tehnyt opettajan sijaisuuksia alakoulussa, mikä on ollut yllättävän mukavaa, Pehkonen mainitsee.

Haikein mielin jään muistelemaan erityisesti opettajia sekä Nurmeksen lukion upeaa yhteisöllisyyttä.
Saana Kokkonen

Myös lakkiaisiin sekä omiin ylioppilasjuhliin valmistautuminen on ehditty jo aloittaa.

– Juhlapaikka ja vieraiden määrä on suurin piirtein tiedossa, mutta muut asiat ovat vielä mietinnän alla, Kokkonen kertoo.

– Ollaan yhdessä äidin kanssa keskusteltu siitä, keitä kutsutaan juhliin ja pidetäänkö yhdet vai kahdet juhlat, Pehkonen tuumailee.

Haikein mielin

Kolmen vuoden lukio-opintoihin voi sisältyä kaikenlaista. Emma Pehkonen kuitenkin kertoo, että lukiosta jää käteen päällimmäisenä ihanat muistot niin rakkaista ystävistä kuin myös tärkeistä opettajistakin. Saana Kokkonen muistelee lisäksi yhteisten tapahtumien järjestämistä tutoreiden kanssa.

– Haikein mielin jään muistelemaan erityisesti opettajia sekä Nurmeksen lukion upeaa yhteisöllisyyttä, Kokkonen kertoo.

Lähitulevaisuudessa molemmat opiskelijat toivovat olevansa opiskelemassa mieluisassa opiskelupaikassa.

– Tulevaisuuden visiossani olen Kuopiossa opiskelemassa lääketiedettä kissojeni kanssa, Pehkonen unelmoi.

Juttu on Ylä-Karjalan ja Pielisen 4H-yhdistyksen yhteisen Mediatiimin toimittajan tekemä. Mediatiimiläiset ovat nuoria, jotka tekevät juttuja nuorista ja nuoria kiinnostavista aiheista.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta