play

Tauon jälkeen messuillaan taas – Pielisen messut ensimmäistä kertaa Juuassa

Pielisen messut järjestettiin edellisen kerran Lieksan jäähallissa vuonna 2019.

Pielisen messut järjestettiin edellisen kerran Lieksan jäähallissa vuonna 2019. Kuva: Kati Honkanen

Katri Kantola

Pielisen messut järjestetään 10.–11. kesäkuuta Juuassa. Kaksipäiväisten messujen teemana on tänä vuonna maan antimet. Kolme vuotta tauolla olleet messut on otettu ilolla vastaan, ja ensimmäistä kertaa Juuassa pidettäville messuille on tulossa runsaasti näytteilleasettajia.

– Järjestelyt ovat sujuneet tähän mennessä kaikin puolin hyvin, ja messuille on tulossa noin 80 näytteilleasettajaa ympäri Pielisen aluetta, kertoo messusihteeri Katja Kakkonen.

Näytteilleasettajat levittäytyvät Juuan liikunta- ja kulttuuritalon sekä Tulikivi-areenan sisä- ja ulkotiloihin. Lapsille on ulkona oma puuha-alue.

Ohjelma on messuilla monipuolista ja toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi myös käymään.
Katja Kakkonen

– Messut on koko perheen tapahtuma ja jokaiselle on tarjolla jotain. Lapsillekin on tekemistä, kuten pomppulinna, temppurata ja kotieläinpiha, Kakkonen sanoo.

Messujen avajaispuheenvuorot pitävät lauantaina messupäällikkä Jouni Porokka, Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Sunnuntaina puheenvuoron saa Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen. Lauantain ohjelmassa on luvassa muotinäytös, jossa tehdään katsaus Pielisen Karjalan muotitarjontaan, ja lisäksi Vuokonjärven kesäteatteri esittäytyy. Molempina päivinä nähdään lelukoiranäyttely, johon saa tuoda oman lelukoiran näytille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Messujen musiikki- ja viihdetarjonnasta vastaavat imitaattori Seppo ”Seperaattori” Hämäläinen, The Voice of Finlandissa kisaillut Annika Pehkonen ja Jaakko Tepon jalanjäljissä jatkava poikansa Ilja Teppo.

– Ohjelma on messuilla monipuolista ja toivotaan, että mahdollisimman moni pääsisi myös käymään, Kakkonen toivoo.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta